Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un şofer român de TIR a murit la 32 de ani, după ce a fost tras de curenţi în râul Brembo din Italia. A vrut să se răcorească, dar şi-a găsit sfârşitul

Sfârşit tragic pentru un şofer român de TIR din Italia. Bărbatul de 32 de ani a sărit în apele râului Brembo pentru a se răcori, însă avea să îşi găsească sfârşitul. Un martor a asistat neputincios la tragedie.

de Monica Palade

la 12.07.2024 , 11:51

Un şofer român de TIR din Italia a murit la 32 de ani, după ce a fost tras de curenţi în râul Brembo. A vrut să se răcorească, dar şi-a găsit sfârşitul - bergamo.corriere.it

"S-a aruncat în apă. A reapărut, a dat din cap ca și cum ar fi spus că totul este în regulă, apoi a fost târât de curent", a povestit Diagne Abdoulaye, un martor de 25 de ani din Osio Sotto, prezent la fața locului. Bărbatuş se afla acolo cu prietenii săi, pe mica plajă din Brembate, când a avut loc incidentul. 

Cu o oră și jumătate înainte de tragedie, românul, aflat în trecere prin zonă, a decis să se arunce în apă. Probabil a vrut să se răcorească. Deși nu pare la suprafaţă, râul Brembo are curenţi extrem de puternici în acea zonă. Aşa că a fost o chestiune de timp, până când bărbatul să fie prins în vârtej. "A stat sub apă 3-4 minute, apoi a reapărut și a început să plutească", a mai spus Abdoulaye pentru Corriere Della Sera.

Victima a fost dusă de curenți peste 50 de metri în aval. Abdoulaye și un prieten de-al său au intrat în apă pentru a-l salva, ulterior alăturându-li-se un carabinier. "L-am urmărit până a ajuns într-un punct în care râul era mai jos. Era pe burtă, dar plutea", a explicat prietenul lui Abdoulaye.

Articolul continuă după reclamă

Din nefericire, tânărul român își pierduse deja cunoștința. "L-am transportat la mal și am încercat să-l resuscităm până au sosit medicii", a adăugat Abdoulaye.

Din primele informaţii, tânărul de 32 de ani, rezident în România, ajunsese la plajă în compania a trei compatrioți, doi bărbați și o femeie. Spre deosebire de ceilalți, care au refuzat să înoate în acel moment, acesta a decis să intre în apă și să se scufunde de pe bariera artificială, de aproximativ 3 metri înălțime.

Zona Corenna a râului Brembo este frecventată vara de oameni care își doresc să se răcorească, deși înotul este interzis. "În trecut am încercat să închidem și acest acces, care este singurul care poate fi izolat", a declarat primarul din Brembate, Luca Rosa. "Din păcate, însă, este imposibil să blochezi accesul la râu. Puteți ajunge la râu și de pe poteca care duce la Crespi d'Adda", a completat edilul. 

Monica Palade Like

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Un şofer român de TIR a murit la 32 de ani, după ce a fost tras de curenţi în râul Brembo din Italia. A vrut să se răcorească, dar şi-a găsit sfârşitul