Antena Meniu Search
x

Un spital din SUA a anunțat că nu va mai oferi servicii medicale femeilor pe cale să nască, după ce mai mulți angajați și-au dat demisia, refuzând să se vaccineze

Un spital din New York a anunțat că nu mai poate oferi servicii medicale femeilor care urmează să nască, deoarece mai mulți angajați din maternitate și-au dat demisia, refuzând să se vaccineze. 

de Redactia Observator

la 13.09.2021, 12:26

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Cel puțin șase angajați din cadrul unei maternități de la spitalul Lewis County din New York și-au depus demisiile, refuzând să se vaccineze, iar alți șapte nu sunt încă hotărâți dacă se vor imuniza sau nu. Lipsa de personal i-a determinat pe reprezentanții spitalului să anunțe că, în această lună, nu vor mai putea să ofere servicii viitoarelor mame, scrie Washington Post.

„Sper ca Departamentul de Sănătate al statului New York să ne ajute cu o soluție, mai degrabă decât să închidă această maternitate”, a declarat directorul spitalului. “Numărul demisiilor primite ne obligă să suspendăm serviciile pentru mamele pe cale să nască”.

Potrivit lui Cayer, 165 de cadre medicale sunt nevaccinate, adică 27% in totalul angajaților unității medicale. 

Anunțul vine într-un moment în care angajații din domeniul sănătății fac apel către cetățeni să se vaccineze pentru a ajuta spitalele deja copleșite de numîrul pacienților nevaccinați, care au contractat coronavirusul.

Peste 97.000 de americani, la nivel național, se află în spital cu Covid-19, peste un sfert dintre ei, în unitățile de terapie intensivă, potrivit The Washington Post. American Hospital Association, cea mai mare asociație de spitale din SUA, a solicitat vaccinarea obligatorie a tuturor lucrătorilor din domeniul sănătății, invocând siguranța și eficacitatea vaccinurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Un spital din SUA a anunțat că nu va mai oferi servicii medicale femeilor pe cale să nască, după ce mai mulți angajați și-au dat demisia, refuzând să se vaccineze