Antena Meniu Search
x

Un tânăr român l-a pus în dificultate pe Emmanuel Macron, la o dezbatere publică

Un tânăr român, care predă la o universitate din Franța, l-a pus în dificultate pe președintele Emmanuel Macron, în timpul unei dezbateri publice. Momentul a fost povestit de Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris. 

de Redactia Observator

la 07.12.2021, 11:34

Un tânăr român l-a pus în dificultate pe Emmanuel Macron, la o dezbatere publică
Un tânăr român l-a pus în dificultate pe Emmanuel Macron, la o dezbatere publică - Facebook

Un tânăr român i-a adresat președintelui francez, Emmanuel Macron, o întrebare care l-a pus în dificultate. Ulterior, tânărul, care predă la o universitate din Franța, a fost felicitat pentru calitatea intervenției sale. Întregul moment a fost povestit, pe Facebook, de ambasadorul României la Paris. 

"Președintele Franței ascultă atent întrebarea pe care i-o pune tânărul din stânga lui. Tânărul e un român: Eduard Rotariu și e interesat să afle ce răspuns poate da Europa în fața creșterii mișcărilor extreme și naționaliste, e curios să știe cum pot fi definite identitatea europeană, cetățenia europeană.

Eduard Rotariu a făcut parte din grupul de patru tineri europeni care au discutat în aceasta seară cu Emmanuel Macron. S-a întâmplat pe scena teatrului Odeon, cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la înființarea Institutului Jacques Delors, unul dintre cele mai respectate think-tank-uri europene.

Emmanuel Macron a dat un răspuns elaborat, vorbind despre o Europa care trebuie să fie mai simpla, mai eficace, mai puternică și mai aproape de oameni. A evocat educația și cultura și o fraza frumoasă din Albert Camus : «Imi iubesc prea mult țara, pentru a fi naționalist».

La sfârșitul dezbaterii, mulți au fost cei care l-au felicitat pe tânărul român pentru calitatea intervenției sale. M-am numărat și eu printre ei. Așa am aflat cum îl cheamă, că a fost bursier Erasmus, că a locuit în Germania și că acum este în Franța, unde predă la universitate. Și că vrea să lucreze pentru România", a scris Luca Niculescu, pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un tânăr român l-a pus în dificultate pe Emmanuel Macron, la o dezbatere publică