Antena Meniu Search
x

Un tată nevaccinat din Canada şi-a pierdut dreptul de a-şi vedea copilul de 12 ani

Un tribunal din Quebec a suspendat drepturile parentale ale unui bărbat nevaccinat! După ce au studiat postările canadianului de pe reţelele sociale, magistraţii au anunţat că acesta se opune măsurilor sanitare, în consecinţă i-au interzis să se apropie de propriul său copil.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.01.2022, 15:38

Vezi și
  • Tribunalul i-a interzis să se apropie de băiatul de 12 ani pentru că se opune măsurilor sanitare.

Situaţie neaşteptată în Canada, unde un tată care nu s-a vaccinat împotriva Covid-19 şi-a pierdut temporar dreptul de a-şi vedea copilul de 12 ani. Judecătorul a decis că vizitele tatălui nu ar fi în „interesul superior” al copilului. Bărbatul a solicitat o prelungire a timpului de vizită în timpul sărbătorilor.

Decizia se poate schimba dacă tatăl decide să se vaccineze 

Hotărârea este prima care privează un părinte de drepturile de a-şi vedea copilul din motive de imunizare, a declarat un expert în drepturile familiei pentru ziarul Le Devoir, relatează BBC. Decizia judecătorului, luată la sfârșitul lunii trecute în provincia Quebec, suspendă drepturile de vizită ale tatălui până în luna februarie, cu excepția cazului în care acesta decide să se vaccineze.

Mama, care s-a opus cererii inițiale a tatălui de a prelungi timpul de vizită, a declarat instanței că a descoperit recent că nu este vaccinat. A folosit ca probă postările sale de pe rețelele de socializare pentru a arăta judecătorului că bărbatul se opune vaccinării împotriva Covid şi astfel ar putea reprezenta un pericol pentru copil. Un alt motiv pentru care nu are voie să se apropie de băieţel este faptul că fosta sa soţie, acum recăsătorită, are încă doi copii nevaccinaţi. Femeia locuieşte în prezent cu partenerul ei şi cei doi minori, în vârstă de șapte luni și patru ani, care sunt prea mici pentru a se vaccina. Canada a autorizat vaccinarea copiilor de la vârsta de cinci ani.

„Nu ar fi în interesul superior al copilului să aibă contact cu tatăl dacă acesta nu este vaccinat și se opune măsurilor de sănătate în contextul epidemiologic actual”, a spus judecătorul în hotărârea sa, referindu-se la o creștere alarmantă a cazurilor de COVID din cauza variantei Omicron, relatează CBC news. Judecătorul a menţionat că în ciuda faptului că băiatul de 12 ani este vaccinat, protecţia în cazul lui "rămâne redusă din cauza variantei Omicron care se răspândeşte în Quebec".

Quebec a înregistrat şi cel mai mare număr de deceze cauzate de covid în Canada, veste care a venit odată cu anunţul că rezidenţii nevaccinaţi vor fi amendaţi. În încercarea de a opri noul val, oraşul a anunțat pe 30 decembrie şi revenirea anumitor restricții, inclusiv închiderea activităţilor odată cu ora 22:00 şi interzicerea adunărilor private de orice fel. Deși doar aproximativ 12% dintre rezidenții din Quebec sunt eligibili pentru vaccin și rămân nevaccinați, ei reprezintă peste un sfert din toate cazurile de îmbolnăviri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un tată nevaccinat din Canada şi-a pierdut dreptul de a-şi vedea copilul de 12 ani