Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un tată şi-a pus capăt zilelor, ţinându-şi în braţe fiica de 9 luni, sărind de pe un baraj de la 36 de metri, în Australia. Martorii au încercat cu disperare să-l oprească

Tragedie cumplită după ce un tată a decis să-şi pună capăt zilelor alături de fiica sa, în vârstă de doar 9 luni. Bărbatul a sărit în gol, ţinând-o în braţe, de la 36 de metri, de pe un baraj din Valea Barossa, Australia. Omul era un infractor cunoscut pentru violenţă domestică.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 22.04.2021, 16:38

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Un tată şi-a trimis fiica la moarte, alături de el, sărind de pe faimoasa pasarelă a barajulului Whispering Wall din Valea Barossa, Australia, ţinând-o în braţe. Paramedicii chemaţi la faţa locului i-au găsit pe Henry Shepherdson, în vârstă de 38 de ani, și pe micuţa Kobi la baza barajului. Nu au mai putut face decât să constate decesul, concluzionând că incidentul a fost unul de natură psihiatrică.

Bărbatul a fost acuzat în repetate rânduri de violenţă domestică

Martorii au încercat cu disperare să-l oprească pentru a nu trece de bariera de siguranță, a declarat joi comisarul adjunct Ian Parrott, menţionând că aceştia au făcut tot posibilul pentru a salva viaţa bebeluşului, dar fără succes.

Shepherdson era deja mort, în timp ce paramedicii i-au făcut manevrele de resuscitare fetiţei. În ciuda eforturilor nesperate a fost declarată moartă 15 minute mai târziu, la ora 16:48.

Pe acelaşi subiect

Comisarul adjunct Parrott a menţionat de asemenea că incidentul teribil este tratat ca o sinucidere şi că Shepherdson avea dreptul legal să o vadă pe Kobi, în ciuda unor acuzaţii anterioare potrivit cărora ar fi răpit-o. 

Bărbatul avea însă o lungă listă de acuzaţii privind violenţa domestică în familie, între el şi mama lui Kobi şi că era cunoscut de poliţie pentru faptele sale

Potrivit Daily Mail, Shepherdson ameninţase anterior că o va omorât atât pe Kobi, cât şi pe mama ei şi fusese judecat pentru încălcarea unui ordin de restricție. Cea mai recentă înfăţişare în instanţă a fost pe 19 martie pentru încălcarea acestui ordin.

Cu două săptămâni înainte, pe 4 martie, el a apărut sub mai multe acuzații, între care amenințarea cu moartea, săvârșirea agresiunii asupra propriului copil şi soţiei.

"Am fost implicați în unele incidente de violență domestică în trecut și există decizii judecătorești în legătură cu familia. Totul a dus în final la această tragedie", a spus dl Parrott.

Mama lui Kobi a împărtășit pe reţelele de socializare mai multe fotografii adorabile cu fetiţa ei în momente fericite, cu speranța că va fi amintită pentru câtă bucurie a adus familiei sale.

Mai mulți martori au încercat să-l oprească, dar au sfârşit prin a urmări cu groază cum au plonjat spre moarte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Este atât de dureros să privesc întreaga scenă alături de copii mei” a declarat o mamă care se afla la faţa locului, plimbându-se alături de familie.

„Este o atracție turistică foarte populară și ceva pe care localnicii o frecventează, dar nu am mai auzit să se întâmple un astfel de incident ca acesta până acum. Dacă trebuie făcute lucruri pentru a modifica structura, atunci vom lua deciziile necesare. Este un incident sfâşietor. Ne-a afectat pe toţi, dar trebuie să rămânem în continuare o comunitate unită” a declarat Stephan Koll, deputat local, menţionând că va investiga siguranţa pasarelei dacă ancheta va stabili că reprezintă un pericol.

Whispering Wall este zidul de susținere al rezervorului Barossa și, în ultimii ani, a devenit o atracție turistică pentru efectele sale acustice unice: cuvintele șoptite dintr-o parte pot fi auzite clar pe cealaltă, la mai mult de 100 de metri distanță. În special copiilor le place să viziteze zidul și să-i testeze abilitățile. Construit între 1899 și 1903, barajul a fost o invenţie inginerească revoluționară la acel moment și a atras turiști din întreaga lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un tată şi-a pus capăt zilelor, ţinându-şi în braţe fiica de 9 luni, sărind de pe un baraj de la 36 de metri, în Australia. Martorii au încercat cu disperare să-l oprească