Antena Meniu Search
x

ELVEŢIA: Un tren a deraiat! Două vagoane sunt suspendate într-o prăpastie

Un tren de pasageri a deraiat în cantonul elveţian Graubuenden, în apropiere de localitatea Tiefencastel, din estul ţării

Un tren de pasageri a deraiat în cantonul elveţian Graubuenden, în apropiere de localitatea Tiefencastel, din estul ţării

UPDATE 18:00: "O parte din tren a deraiat, antrenată de o alunecare de teren", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al companiei, Simon Rageth, fără a oferi mai multe detalii.

Accidentul s-a produs la ora locală 12.45 (10.45 GMT) pe un versant montan spre care accesul nu se poate face decât pe jos.

Autorităţile locale spun că incidentul este unul grav şi cel mai probabil s-a produs din cauza unei aluncări de pe versant. Primele imagini arată cel puţin două vagoane care sunt suspendate într-o râpă împădurită.

Trenul circula pe ruta Chur-St. Moritz, aparţine companiei feroviare Rhaetain şi avea la bord peste 200 de persoane, transmite ATS, conform Antena3.

Din primele informaţii, reiese că doar câţiva pasageri au fost răniţi şi ei au fost transportaţi la spital pe calea aerului. Nicio persoană nu are viaţa pusă în pericol, declară Peter Faerber, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Un reprezentant al poliţiei locale spune că accesul la locul accidentului se face anevoios. Patru elicoptere au adus primii salvatori. Celelelalte echipaje de poliţie, pompieri şi medici încearcă să ajungă aici traversând pădurea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » ELVEŢIA: Un tren a deraiat! Două vagoane sunt suspendate într-o prăpastie