Antena Meniu Search
x

Foto Un urs polar de la ZOO a murit din cauza neglijenţei unui vizitator, în Rusia. Animalul a înghițit o minge de cauciuc

Un urs polar a murit într-o grădină zoologică din Rusia, după ce a înghițit o minge de cauciuc care i-a fost aruncată de un vizitator.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 21.04.2021, 11:44

Un urs polar a murit într-o grădină zoologică din Rusia
Ursul Umka - Yekaterinburg's zoo
  • Un urs polar de la ZOO a murit din cauza neglijenţei unui vizitator
  • Animalul a înghițit o minge de cauciuc

Ursul în vârstă de 25 de ani, pe nume Umka, s-a prăbușit brusc la pământ, în timp ce lua micul dejun, luni dimineață. Îngrijitorul său care a asistat la incident a cerut imediat ajutor. Un echipaj format din mai mulţi veterinari a ajuns la fața locului în decurs de zece minute și a constatat că Umka deja murise.

O autopsie a arătat că ursul a decedat după ce a înghițit o mică minge de cauciuc, descoperită ulterior de către specialiști în stomacul animalului.

Angajaţii Grădinii Zoologice sunt devastați de moartea subită a animalului și cred că jucăria i-a fost aruncată de un vizitator. Prietena lui Umka, un urs polar pe nume Aina, care locuia în aceeași incintă cu el, a primit cu greu ideea morţii, spun îngrijitorii lor.

Umka avea o relaţie specială cu un alt urs polar

Pe acelaşi subiect

Angajata Yekaterina Uvarova a declarat presei locale: ''Aina este foarte tristă acum. Ea și Umka au împărțit aceeași incintă și au petrecut mult timp împreună. Au avut grijă unul de celălalt și au schimbat jucării. Nu este obișnuit ca urșii polari să socializeze între ei când sunt adulți''

Oficialii Grădinii Zoologice declară că nu intenționează să caute persoana care a provocat tragicul incident. Cu toate acestea, o vor urmări mai atent pe Aina pentru a preveni astfel de incidente în viitor, potrivit Daily Mail

Umka a venit la respectivul ZOO în 1998. Mama sa fusese ucisă de braconieri când era pui. După ce a rămas orfan, a fost atacat de o haită de câini fără stăpân în apropierea satului Billings din regiunea Chukotka, în timp ce căuta hrană. Episodul a fost văzut de localnici care l-au salvat pe Umka și ulterior l-au dus la Grădina Zoologică.

''Din păcate, nu toată lumea știe să-și exprime în mod corespunzător dragostea. În ciuda numeroaselor semne de avertizare, unii vizitatori aruncă ''delicatese'' și obiecte animalelor, fără să se gândească măcar la posibilele consecințe triste'', a spus purtătorul de cuvânt de la ZOO. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un urs polar de la ZOO a murit din cauza neglijenţei unui vizitator, în Rusia. Animalul a înghițit o minge de cauciuc