Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un video cu momentul prăbușirii telecabinei din Italia a fost făcut public. Cele 14 victime mai aveau un metru și scăpau

Camerele de supraveghere de la telefericul Stresa-Mottarone au surprins momentul în care s-a rupt cablul telecabinei, la 1-2 metri de finalul cursei. Înregistrarea a fost publicată miercuri de canalul TG3. 14 persoane au murit în urma tragediei, singurul supraviețuitor fiind un copil de 5 ani.

de Redactia Observator

la 17.06.2021 , 08:48

Atenție imagini cu puternic impact emoțional! TG3 a publicat în exclusivitate un video care surprinde accidentul în care au murit 14 persoane.

Telecabina a plecat duminică, pe 23 mai, la ora 12.30 de pe malul lacului Maggiore către vârful Mottarone, cota 1385 de metri. 15 persoane se aflau în interior, deși capacitatea este de 35, din cauza măsurilor de distanțare socială.

În imaginile filmate de camerele de supraveghere apare un operator care se pregătește să deschidă poarta, apoi cabina aflată la 1-2 metri de vârf își inversează brusc traiectoria. Un cablu de tracțiune a cedat iar frânele nu au funcționat. Operatorul pare calm când vede că telecabina are probleme în primele secunde, se alarmează și fuge când cablu se rupe. 

Vezi și

Sistemul de siguranță trebuia să se activeze pentru a bloca telecabina, dar acesta nu a funcționat. S-a lovit de un pilon apoi a căzut în gol și s-a rostogolit pe versant punând la pământ mai mulți copaci. Un copil de 5 ani este singurul supraviețuitor al tragediei. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cele trei persoane arestate au fost eliberate de un judecător

Anchetatorii au descoperit că angajaţii telefericului, în loc să repare sistemul de frânare, care se bloca des, l-au blocat cu o menghină. Astfel, atunci când cablul s-a rupt, sistemul de urgență nu a putut fi activat.  Administratorul telecabinei, unul dintre responsabilii operativi şi un inginer au fost reținuți pentru audieri. Sunt acuzaţi de omor cu circumstanţe agravante. În cele din urmă doi au fost eliberaţi, iar unul a fost plasat în arest la domiciliu.

Un român de 46 de ani din Paesana a fost martor la o discuție dintre mecanicii telecabinei, cu o zi înainte de tragedie.  Românul i-ar fi auzit spuneau că ”nu pot scoate un rulment” și că ”deocamdată am reparat-o așa, mâine vom mai vedea”.

"Unul dintre cei arestaţi nu a deblocat sistemul de acţionare al frânei de urgenţă, care este necesar să fie activat pe timp de noapte. Dimineaţa este necesar să fie deblocată, tocmai pentru a permite frânarea în caz de nevoie", a explicat Alberto Cicognani, comandant carabinieri, Verbania.

Singurul supravieţuitor al tragediei a ieşit din comă și a fost externat

Unicul supravieţuitor al tragediei, Eitan, în vârstă de cinci ani, a fost detubat şi externat.  Băiatul va rămâne în grija mătușii sale. Este printre puţinele rude pe care le mai are în viaţă. Mama, tatăl, frăţiorul de doi ani şi străbunicii materni au murit. De altfel, în ultima poză făcută de tatăl lui, Eitan apare alături de străbunicul lui, chiar în telecabina morţii, înainte de tragedie. Lui Eitan i-a salvat viaţa tatăl lui, care într-un gest instinctiv, l-a strâns la piept în momentul în care telecabina a început să cadă în gol.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Un video cu momentul prăbușirii telecabinei din Italia a fost făcut public. Cele 14 victime mai aveau un metru și scăpau