Antena Meniu Search
x

Eitan, unicul supravieţuitor din telecabina prăbuşită în Italia, s-a trezit din comă. Băiețelul nu știe că a rămas orfan

Eitan Biran, copilul de cinci ani care a supraviețuit prăbușirii telecabinei Stresa-Mottarone din Italia respiră singur și reacționează bine la tratament, spun medicii de la spitalul Regina Magherita din Torino, unde copilul este internat. Eitan a ieșit din comă și își poate mișca de unul singur capul, ba chiar a șoptit câteva cuvinte la urechea mătușii sale.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.05.2021, 13:18

Eitan, părinții și fratele său mai mic
Eitan, unicul supravieţuitor din telecabina prăbuşită în Italia, s-a trezit din comă. Băiețelul nu știe că a rămas orfan - Profimedia Images

Presa italiană scrie că micuțul răspunde bine la tratament, chiar dacă prognosticul este încă rezervat. 

Băiatul de cinci ani se afla împreună cu familia sa în telecabina care a căzut în gol, la Stresa, în apropierea vârfului Muntelui Mottarone, înalt de aproape 1.500 de metri, un accident soldat cu moartea celorlalţi 14 pasageri - inclusiv a părinţilor săi și a fratelui său mai mic, în vârstă de doi ani.

Copilul va avea nevoie de o perioadă lungă de recuperare

Eitan s-a trezit acum şi este conştient, la reanimare. El vorbeşte cu mătuşa sa”, a anunţat joi un purtător de cuvânt al Spitalului Regina Magherita din Torino, capitala Piemontului (nord-vest).

Pe acelaşi subiect

”Din punct de vedere clinic, el se află în continuare în stare critică, din cauza traumatismelor de la nivelul abdomenului şi toracelui şi diverselor fracturi. În zilele următoare el va ieşi de la reanmare şi va fi transferat la un servicu de lungă şedere”, a mai anunţat purtătorul de cuvânt.

Bunicii și unchii lui Eitan au zburat în Israel pentru înmormântarea mamei Tal, a tatălui Amit și a fratelui mai mic, Tom. Apoi, întreaga familie se va reuni la Torino, unde se află cel mic internat, ca să-i fie aproape în aceste momente dificile.

Eitan nu a aflat că și-a pierdut familia în tragedie

Copilul nu știe încă ce s-a întâmplat cu familia lui. E dificil de explicat moartea unui copil care abia peste o lună va împlini șase ani.

O echipă de psihologi va încerca să-l pregătească pe băiețelul israelian știind că, mai devreme sau mai târziu, vor veni și întrebările inevitabile iar răspunsurile trebuie bine gândite, astfel încât să-l ajute să înțeleagă ce s-a întâmplat. 

Trei conducători ai societăţii care gestionează telecabina au fost arestaţi miercuri din cauză că au dezactivat în mod voit sistemul de frânare de urgenţă, care ar fi trebuit să blocheze cabina atunci când s-a rupt cablul.

Eitan a rămas în grija mătușii sale, după moartea părinților lui

Colegi de clasă ai lui Eitan i-au trimis desene pentru a-i ridica moralul.

”Este o tragedie imensă”, a declarat cotidianului Il Messaggero artistul Stefano Bressani, tatăl unuia dintre colegii săi.

Primarul deintre Stresa, Marcella Severino, declară ziarului că mătuşa lui Eitan, sora tatălui său, se ocupă de copil.

”Ea este foarte puternică, ceea ce-i va fi de ajutor în susţinerea nepotului său. Ea este o prezenţă stabilă în viaţa acestui copil. Se află pe mâini bune”, a declarat ea.

În total 13 pasageri au murit pe loc, iar Eitan şi un al copil, în vârstă de nouă ani, au fost transportați de urgență la spital. Din păcate, celălalt copil a murit din cauza rănilor provocate în accident.

Telecabina asigura o legătură în 20 de minute între satul Stresa şi Muntele Mottarone, care oferă o privelişte spectaculoasă a Lacului Major şi Alpilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Eitan, unicul supravieţuitor din telecabina prăbuşită în Italia, s-a trezit din comă. Băiețelul nu știe că a rămas orfan