Antena Meniu Search
x

Unele țări din Europa revin la măsuri dure pentru a opri răspândirea Covid-19

Două din cele mai mari economii ale Europei revin la măsurile dure din primăvară. Cu zeci de mii de noi cazuri de COVID-19 în fiecare zi, Franţa va intra pentru a doua oară în carantină totală.

de Redactia Observator

la 29.10.2020, 13:24

Vezi și
  • Emmanuel Macron a anunţat că ţara va intra începând de mâine în carantină totală.
  • Angela Merkel a decis revenirea la o carantină parţială de luni şi va dura patru săptămâni.

Concret, începând de mâine şi până la 1 decembrie, francezii nu vor mai avea voie să iasă din case decât cu motive întemeiate. Scolile rămân, însă, deschise. Germania revine şi ea la carantină, însă nu la una totală, ci parţială. Deciziile au fost luate după ce numărul deceselor zilnice în Europa a crescut cu 40 la sută în ultima săptămână.

Începem cu Franţa. Cu 40 sau 50 de mii de noi cazuri în fiecare zi, Emmanuel Macron a anunţat că ţara va intra începând de mâine în carantină totală. Cei 67 de milioane de francezi nu vor mai avea voie să iasă din casă decât cu motive bine întemeiate cum ar fi pentru a merge la serviciu sau la medic. Evident, toate restaurantele, barurile afacerile non-esenţiale se vor închide. Dar... şcolile vor rămâne deschise. La fel şi serviciile publice şi fabricile. 

Mergem mai departe. Deşi Germania are o rată de infectare mai mică decât alte ţări europene, cancelarul german, Angela Merkel a decis revenirea la o carantină parţială, care va începe de luni şi va dura patru săptămâni. Acolo, magazinele şi şcolile vor rămân deschise, însă restaurantele,barurile, sălile de fitness sau cinematografele vor fi închise. În ceea ce priveşte adunările, acestea vor fi limitate la 10 persoane iar turismul va fi oprit. 

Carantina totală ar putea reveni şi în Italia în cazul în care numărul îmbolnăvirilor va continua să crească. Până atunci, locuitorii trebuie să se spună unor restricţii dure. Timp de o lună, toate barurile şi restaurantele se vor închide la ora 18.00. Spania, între timp, a revenit la starea de urgenţă şi a anunţat restricţii de ciruclaţie de la ora 23.00 si pana la ora 06.00. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Unele țări din Europa revin la măsuri dure pentru a opri răspândirea Covid-19