Antena Meniu Search
x

Ungaria continuă RĂZBOIUL împotriva migranţilor: Ce LEGE controversată a intrat azi în vigoare pe teritoriul ţării vecine

Legea care prevede detenţia sistematică a migranţilor a intrat în vigoare azi în Ungaria, în pofida criticilor ONG-urilor pentru apărarea drepturilor omului şi ale Uniunii Europene, care a cerut respectarea „principiilor” umanitare.

Legea care prevede detenţia sistematică a migranţilor a intrat în vigoare azi în Ungaria, în pofida criticilor ONG-urilor pentru apărarea drepturilor omului şi ale Uniunii Europene, care a cerut respectarea „principiilor” umanitare.

„Începând de astăzi (marţi – n.r.), zonele de tranzit extinse funcţionează 24 de ore din 24 pentru solicitanţii de azil”, a anunţat un consilier al premierului Viktor Orban, Gyorgy Bakondi.

Măsura vizează „să împiedice migranţii al căror statut nu este definit clar să se deplaseze liber pe teritoriul naţional şi în cadrul Uniunii Europene şi, în consecinţă, să reducă riscurile de securitate legate de migraţie”, potrivit Ministerului.

Taberele de migranţi au fost echipate cu 324 de containere pentru locuit, unde migranţii vor fi cazaţi până când autorităţile iau o decizie definitivă privind cererea lor de azil. Ei nu vor putea părăsi centrele decât în cazul unui aviz pozitiv sau dacă se întorc în Serbia.

Pe acelaşi subiect

Legea a fost adoptată pe 7 martie, la iniţiativa premierului Viktor Orban.

Luna trecută erau aproape 600 de migranţi în Ungaria, care aşteaptau ca cererile lor de azil să fie procesate. Majoritatea stăteau în tabere deschise, ceea ce reprezenta un risc pentru securitate, au explicat autorităţile.

La sfârşitul lunii august ,Ungaria a anunţat că intenţionează să construiască un al doilea gard la frontiera de sud, cu Serbia. Potrivit premierului Viktor Orban, noul gard, care va fi ridicat paralel cu cel existent deja, va consolida apărarea în faţa unui eventual nou aflux de migranţi.

Budapesta se teme că, dacă Turcia renunţă la acordul cu UE pentru oprirea fluxului de refugiaţi, sute de mii de solicitanţi de azil ar putea traversa din nou Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Ungaria continuă RĂZBOIUL împotriva migranţilor: Ce LEGE controversată a intrat azi în vigoare pe teritoriul ţării vecine