Antena Meniu Search
x

Noi puncte de trecere a frontierei de vest, deschise doar în zilele de weekend

Puncte noi de trecere a frontierei de pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi deschise temporar, câte o zi pe săptămână, începând chiar din acest weekend.

Puncte noi de trecere a frontierei de pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi deschise temporar, câte o zi pe săptămână, începând chiar din acest weekend.

Patru noi puncte de frontieră de pe raza judeţului Arad vor fi deschise temporar, câte o zi pe săptămână, începând chiar din acest week-end, informează Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Potrivit unui comunicat, Bîlcea s-a întâlnit în cursul zilei de miercuri, la sediul CJ Arad, cu reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, precum şi cu primarii comunelor din judeţ situate în apropierea frontierei cu Ungaria, cu scopul de a stabili programul de funcţionare a patru noi puncte de trecere a frontierei care vor fi deschise temporar, câte o zi la fiecare sfârşit de săptămână.

Potrivit lui Bîlcea, începând chiar din acest sfârşit de săptămână, vor fi deschise Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac - Csanadpalota, duminica între orele 8 şi 16; Variaşu Mic - Dombegyhaz, sâmbăta între orele 9 şi 17; Grăniceri - Elek, sâmbăta între orele 9 şi 17; Iermata Neagră - Denesmajor, sâmbăta între orele 10 şi 19.

Trei din cele zece noi puncte rutiere de trecere a frontierei cu Ungaria se vor deschide sâmbătă în Bihor, pentru locuitorii din localităţile de frontieră Roşiori, Voivozi şi Cheresig.

Autorităţile publice locale din România şi Ungaria au solicitat Poliţiei de Frontieră deschiderea ocazională a unor puncte de trecere a frontierei la graniţa comună, în vederea operaţionalizării unor drumuri transfrontaliere care fac legătura între localităţile de frontieră din România şi Ungaria realizate prin programul de cooperare transfrontalieră HU-RO 2007-2013.

În Bihor se vor deschide sâmbătă, între orele 10-18, punctele de trecere din localităţile Roşiori (- Pocsaj), Voivozi (- Bagamer) şi Cheresig (- Körösnagyharsány).

Conducerea ITPF Oradea a întreprins toate măsurile necesare pentru ca traficul peste frontieră în acest interval orar să se desfăşoare în condiţii optime, personalul care va efectua controlul trecerii frontierei fiind asigurat prin redistribuire de la structurile teritoriale ale poliţiei de frontieră din zonă.

În Satu Mare vor fi deschise punctele Peleş -Zajta, duminica, 10-18,  iar sâmbăta Bercu-Garbolc şi Horea-Omboly.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Noi puncte de trecere a frontierei de vest, deschise doar în zilele de weekend