Antena Meniu Search
x

Ungaria se alătură țărilor europene care își întăresc armata. Guvernul de la Budapesta va cumpăra noi tancuri și oferă militarilor "o majorare salarială excepţională"

Ungaria va primi 44 de tancuri noi Leopard 2A7, în cadrul demersurilor de modernizare a forţelor sale armate, a afirmat luni ministrul ungar al apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, la o ceremonie militară desfăşurată în oraşul Tata din vestul ţării, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 25.07.2022, 17:47

Ungaria a decis să își întărească armata
Soldații din Ungaria au primit o creștere salarială fără precedent, susține guvernul de la Budapesta. - Profimedia

Primul tanc va sosi în iunie anul viitor, în timp ce prima tranşă din cele 24 de "mult aşteptate" obuziere autopropulsate PzH 2000 vor ajunge în Ungaria înainte de sfârşitul anului în curs, a precizat ministrul.

Ungaria accelerează modernizarea forţelor sale armate "în lumina actualei situaţii", a menţionat responsabilul ungar, notând că guvernul a înfiinţat recent un fond al apărării pentru a asigura că aceste eforturi continuă în ritm susţinut, "în pofida inflaţiei generate de război şi a dificultăţilor economice globale".

Guvernul de la Budapesta vrea să își modernizeze armata

Kristof Szalay-Bobrovniczky a mai amintit că săptămâna trecută guvernul ungar a decis să acorde personalului militar "o majorare salarială excepţională, de un nivel fără precedent comparativ cu ultimele decenii".

Pe acelaşi subiect

Ministrul ungar a mai spus, referitor la recenta decizie de a creşte nivelul de alertă militară, că soldaţii "trebuie să se afle acolo unde este cea mai mare presiune", şi anume în prima linie de apărare a ţării.

"Soldaţii noştri vor ieşi din cazarme pentru a se pregăti şi îşi vor aloca cea mai mare parte a timpului şi energiei exerciţiilor militare", a asigurat el, insistând în acelaşi timp că "războiul nu poate reprezenta niciodată un obiectiv". "Trebuie să ne concentrăm pe prevenirea lui", a adăugat ministrul ungar al apărării.

Acesta a atenţionat pe de altă parte că "nu se întrevede deocamdată sfârşitul războiului dintre Rusia şi Ucraina" şi "trebuie întărită securitatea Ungariei, deoarece pentru pace este nevoie de putere".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Ungaria se alătură țărilor europene care își întăresc armata. Guvernul de la Budapesta va cumpăra noi tancuri și oferă militarilor "o majorare salarială excepţională"