Antena Meniu Search
x

Uniunea Europeană pusă la colț de Turcia în legătură cu gestionarea IMIGRAȚIEI

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a ironizat acţiunile Uniunii Europene privind gestionarea imigraţiei, în cursul vizitei efectuate luni la Bruxelles, informează presa turcă

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a ironizat acţiunile Uniunii Europene privind gestionarea imigraţiei, în cursul vizitei efectuate luni la Bruxelles, informează presa turcă. 

"În timp ce Turcia găzduieşte 2,2 milioane de refugiaţi, întreaga Europă abia găzduieşte mai puţin de 250.000 de refugiaţi", a declarat Erdogan la o întâlnire cu oameni de afaceri belgieni.

"Ce ne spune nouă Europa!? ... Nu deschideţi porţile, nu îi lăsaţi pe refugiaţi să vină la noi", a spus ironic preşedintele Turciei, citat de ziarul Hurriyet.

Recep Tayyip Erdogan, un politician islamisto-conservator, a făcut aceste declaraţii în contextul în care Turcia va organiza pe 1 noiembrie alegeri parlamentare anticipate.

Milioane de imigranţi din Orientul Mijlociu şi nordul Africii, inclusiv numeroşi solicitanţi de azil, au sosit în ultimii ani în Uniunea Europeană, situaţie care a generat divergenţe vehemente între statele membre

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Uniunea Europeană pusă la colț de Turcia în legătură cu gestionarea IMIGRAȚIEI