Antena Meniu Search
x

Victimele atacului din Las Vegas nu au avut vreo şansă! Au fost mitraliate de la etajul 32 al unui hotel de lux

Este cel mai grav atac armat din istoria modernă a Statelor Unite! Astfel a fost catalogat atacul de la Las Vegas, în care cel puţin 50 de oameni au fost ucişi

Vezi și

Este cel mai grav atac armat din istoria modernă a Statelor Unite! Astfel a fost catalogat atacul de la Las Vegas, în care cel puţin 50 de oameni au fost ucişi şi câteva sute au fost răniţi. Autorul atacului este un american în vârstă de 64 de ani.

Ora 22:30, ora locală. Focuri de armă automată pun zeci de oameni la pământ. În câteva secunde, panica se instaurează. Sute de oameni alergă disperaţi către porţile de ieşire. Alţii se adăpostesc pe unde apucă. Festivalul de muzică country organizat în spaţiul dintre Hotelul Mandalay şi cazinoul Luxor se transformă într-o scenă de groază. 

În primele momente, spectatorii au crezut că are loc un spectacol de artificii. Câteva secunde mai târziu şi-au dat seama că asupra lor cineva a deschis focul. Atacatorul se afla la etajul 32 al Hotelului Mandalay şi, de la înălţime, trăgea cu mitraliera în mulţime. 

Atacaul nu a fost dezlănţuit în mod întâmplător. Era ultima zi a Festivalului Recoltei şi ultima piesă care se cânta la eveniment. Nici măcar cântăreţul de country Jason Aldean, aflat în acel moment pe scenă, nu a realizat din prima clipă ce se întâmplă. Şi-a dat seama că e ceva grav în clipa în care a văzut că spectatorii încep să alerge în toate direcţiile. 

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii au reuşit să-l lichideze pe atacator, după care l-au identificat. Este vorba despre un bărbat de 64 de ani, pe nume Stephen Craig Paddock. 

Forţele de ordine sunt de părere că a acţionat singur, însă o vor lua la întrebări şi pe iubita acestuia, care, din unele informaţii, se afla în zonă la momentul atacului. 50 de oameni au murit, iar peste 200 de persoane au fost rănite. Printre victime se află şi doi ofiţeri de poliţie, aflaţi în afara programului, şi care au fost împuşcaţi mortal. Alţi doi agenţi au fost răniţi şi duşi la spital. Unul dintre ei este în stare critică, iar celălalt are răni minore.

Prin momente şocante a trecut şi milionarul Dan Bilzerian. Cel supranumit Regele Instagramului, se afla la spectacol în momentul atacului. 

Atacul din inima Las Vegasului aduce aminte, în linii mari, de atentatul din 2015, de la clubul Bataclan din Paris. Atunci, trei terorişti au deschis focul asupra spectatorilor de la un concert rock. Bilanţul morţilor a depăşit 80 de persoane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Victimele atacului din Las Vegas nu au avut vreo şansă! Au fost mitraliate de la etajul 32 al unui hotel de lux