Antena Meniu Search
x

UPDATE! Cel puţin trei morţi şi nouă dispăruţi în urma deflagraţiei care a spulberat două cladiri la New York

Două clădiri din New York au fost spulberate de o puternică explozie care le-a reamintit localnicilor de clipele tragice de la 11 septembrie 2001. Potrivit unui bilanţ încă provizoriu, trei oameni au murit, nouă sunt daţi dispăruţi şi peste 60 sunt răniţi.

Vezi și

 De această dată nu a fost vorba de un atac terorist ci de o scurgere de gaz, de care locatarii se plângeau de multă vreme.

Deflagraţia produsă în jurul orei 9.30 dimineaţa a prefăcut două blocuri de locuinţe, cu parter şi patru etaje, într-un morman de dărâmături în flăcări. Tot cartierul East Harlem s-a cutremurat iar clădirile vecine au rămas fără geamuri.

Oamenii cuprinşi de spaimă au fugit în stradă, de teamă că vor urma şi alte explozii.

Pompierii au intrat imediat în acţiune pentru a stinge incendiul. Intervenţia a fost cu atât mai rapidă cu cât, chiar înaintea catastrofei, un locatar semnalase o avarie la reţeaua de gaz

Locatarii supravieţuitori spun, de altfel, că s-au plâns de mult de mirosul "insuportabil" de gaz din clădire. Sute de pompieri s-au străduit să-i salveze pe răniţi dar pentru câteva persoane a fost, din păcate, prea târziu.

Clădirile vecine au fost temporar evacuate iar traficul feroviar a fost suspendat pe o linie urbană avariată de dărâmături. Preşedintele Obama a transmis condoleanţe familiilor îndoliate iar autorităţile locale promit o anchetă minuţioasă asupra dezastrului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » UPDATE! Cel puţin trei morţi şi nouă dispăruţi în urma deflagraţiei care a spulberat două cladiri la New York