Antena Meniu Search
x

Update / Seara României la Berlinală

Emoţiile ating cote maxime pentru regizorul singurului film românesc prezent în competiţia oficială pentru Ursul de Aur

Vezi și

Emoţiile ating cote maxime pentru regizorul singurului film românesc prezent în competiţia oficială pentru Ursul de Aur

Peste câteva ore, regizorul Radu Jude, producătorul Ada Solomon şi actorii din pelicula "Aferim!" vor păşi pe covorul roşu al Festivalului de film de la Berlin, pentru premiera mondială filmului. Lungmetrajul alb-negru îşi dispută marele trofeu cu alte 20 de filme. Gala de premiere are loc sâmbătă.

Ţara Românească de la începutul secolului al XIX-lea e cadrul în care se desfăşoară acţiunea din "Aferim". Teodor Corban joacă rolul unui zapciu care caută un rob fugar, într-un fel de western balcanic alb-negru. El este ajutat de fiul său, interpretat de Mihai Comănoiu.

Lungmetrajul lui Radu Jude a avut un buget record pentru România: peste un milion de euro. O investiţie care a meritat însă, dacă ţinem cont de aprecierile criticilor. "Aferim!" este unul dintre cele mai aşteptate filme ale Festivalului de la Berlin. Prestigioasa revistă de specialitate IndieWire a inclus pelicula în topul lungmetrajelor pe care editorii săi le recomandă.

"Aferim" este al treilea proiect de lungmetraj semnat de regizorul Radu Jude, după peliculele "Cea mai fericită fată din lume" şi "Toată lumea din familia noastră", pentru care a obţinut mai multe premii internaţionale. Cu "Aferim", Radu Jude participă, în premieră, la competiţia pentru Ursul de Aur. Emoţiile echipei vor lua sfârşit abia sâmbătă, când are loc decernarea trofeelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Update / Seara României la Berlinală