Antena Meniu Search
x

Uraganul Florence face ravagii în SUA! Două milioane de oameni evacuați, sute de mii de case în beznă, 1.700 de zboruri anulate

Uraganul Florence, considerat unul dintre cele mai puternice din istorie, a lovit Coasta de Est a Statelor Unite. Ploile torenţiale au provocat inundaţii masive în statele Carolina de Nord şi Carolina de Sud. 200 de mii de case au rămas în beznă, după ce stâlpii de electricitate au fost doborâţi de furtună.

Vezi și

Uraganul Florence, considerat unul dintre cele mai puternice din istorie, a lovit Coasta de Est a Statelor Unite. Ploile torenţiale au provocat inundaţii masive în statele Carolina de Nord şi Carolina de Sud. 200 de mii de case au rămas în beznă, după ce stâlpii de electricitate au fost doborâţi de furtună. Intensitatea uraganului a fost retrogradată la categoria 1, dar autorităţiile avertizează că efectele lui ar putea fi catastrofale.

Inundaţii masive, distrugeri de proporţii şi precipitaţii abundente. Cu asta s-au confruntat americanii în ultimele ore. În statul Carolina de Nord, străzile sunt acoperite de ape. Nivelul lor ar putea ajunge la patru metri.

Aproximativ trei milioane de locuinţe ar putea rămâne fără electricitate în următoarele zile. Chiar dacă a scăzut în intesitate, uraganul Florence şi-a dublat raza de acţiune şi continuă să fie foarte periculos. Meteorologii se aşteaptă la cantităţi record de precipitaţii.

Aproape două milioane de oameni au fost evacuaţi înainte de sosirea uraganului. Cei mai mulţi dintre ei s-au adăpostit în centre special amenajate, care au devenit deja neîncăpătoare. Alţii, în schimb, au refuzat să-şi părăsească locuinţele, în ciuda avertismentelor date de autorităţi.

Peste 1.400 de zboruri au fost anulate din cauza furtunii. Situaţia este într-atât de gravă încât echipajele vin chiar şi din alte state ca să ofere ajutor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Uraganul Florence face ravagii în SUA! Două milioane de oameni evacuați, sute de mii de case în beznă, 1.700 de zboruri anulate