Antena Meniu Search
x

Video Urmărire ca-n filme pe o autostradă din Ungaria intens circulată de români. Focuri de armă şi o confruntare violentă: poliţiştii s-au temut că nu vor scăpa cu viaţă

Focuri de armă pe o autostradă intens circulată de români. Poliţiştii maghiari au pornit în urmărirea unor traficanţi de imigranţi care se îndreptau spre Budapesta. La un moment dat, suspecţii au scos un pistol şi au început să tragă printre maşini. Oamenii legii spun că s-au temut că nu vor scăpa cu viaţă din confruntarea extrem de violentă.

de Redactia Observator

la 21.11.2022, 20:00

Vezi și

Traficanţii goneau către Budapesta. Bărbatul care stătea în dreapta a deschis geamul şi a început să tragă în maşina poliţiei. Urmărirea ca-n filme a avut loc în plină zi, pe autostrada M5, una dintre cele mai circulate din Ungaria. Cale de câţiva kilometri, s-au tras focuri de armă şi suspecţii au condus haotic, punând în pericol ceilalţi şoferi. Cursa nebună s-a terminat pe câmp.

Agenţii care au participat la operaţiune povestesc că s-au temut pentru viaţa lor

"Am fugit după trafficanţi, am sărit peste parapet, pe partea cu iarba, care era foarte alunecoasă, am scos şi eu arma pentru că au tras direct spre noi, şi aşa am reuşit să ne ţinem după ei", a declarat Cseh Imre, agent poliţie. Cei care au pus pe jar poliţia maghiară sunt doi tineri irakieni de 21 şi 28 de ani. Aveau închişi în dubă 21 de imigranţi, care plătiseră bani grei pentru a ajunge în Occident, departe de război. Au fost escortaţi însă înapoi la graniţa dintre Ungaria şi Serbia. Agenţii care au participat la operaţiune povestesc că s-au temut pentru viaţa lor.

"M-am gândit că sunt tânără, într-o situaţie de viaţă şi moarte, şi atunci mi-a trecut multe gânduri prin cap, cum că aş mai vrea să-mi mai văd o dată mama, prietenii, familia", a declarat Bona Eliza, agent poliţie. Traficanţii sunt acum în arest, alături de alţi patru complici. Operaţiunea face parte dintr-o politică amplă a Ungariei pentru a opri astfel de transporturi. Premierul Viktor Orban spune că poliţiştii au împiedicat în acest an 250.000 de treceri ilegale ale frontierei. Ruta Balcanilor de Vest, prin Turcia, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Serbia rămâne principala cale de migraţie a sirienilor, afganilor şi irajienilor către Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Urmărire ca-n filme pe o autostradă din Ungaria intens circulată de români. Focuri de armă şi o confruntare violentă: poliţiştii s-au temut că nu vor scăpa cu viaţă