Antena Meniu Search
x

Ursula von der Leyen a mulţumit României pentru ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova

Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a mulţumit României pentru donaţia de aproape două milioane de articole de echipament individual de protecţie. Acestea au fost trimise vineri Republicii Moldova. Ursula von der Leyen a spus că este un gest frumos de solidaritate europeană, prin intermediul unui mesaj pe Twitter.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 19.02.2021, 17:59

Ursula von der Leyen a mulţumit României pentru ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova
Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene - DPA Images / Daina Le Lardic via Hepta
  • Ursula von der Leyen a mulţumit României pentru gestul de solidaritate europeană
  • Ţara noastră a trimis două milioane de articole de echipament individual de protecţie Republicii Moldova

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a mulţumit României pentru ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova. 

''Mulţumesc României că a trimis aproape 2 milioane de articole de echipament individual de protecţie precum măşti şi mănuşi către Republica Moldova, prin intermediul Mecanismului UE de Protecţie Civilă. Un gest frumos de solidaritate europeană'', a fost mesajul postat vineri de Ursula von der Leyen pe contul de Twitter.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, la 12 februarie 2021, Hotărârea nr. 10 privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgenţă cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare şi modificarea listei ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, potrivit news.ro. 

Ministrul Afacerilor de Externe, în vizită la Chişinău 

Potrivit respectivei hotărâri, România se angaja să furnizeze Republicii Moldova cu titlu gratuit 1,5 milioane de măşti chirurgicale, 100.000 de măşti de protecţie de tip FFP3, 100.000 de combinezoane complete şi 100.000 de mănuşi de unică folosinţă, în valoare de 11.188.600 lei.

Cu ocazia acordării de către România a unui ajutor umanitar cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu este vineri într-o vizită la Chişinău. Aici, el va avea întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu, cu prim-ministrul interimar şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Aureliu Ciocoi. De asemenea, acesta va participa la evenimentul public de livrare a sprijinului umanitar acordat de România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Ursula von der Leyen a mulţumit României pentru ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova