Antena Meniu Search
x

Video Economia Turciei se clatină. Proteste pe străzile din Ankara, după raţionalizarea alimentelor de bază

Turcia este o ţară în colaps. Lira, moneda naţională s-a prăbuşit în ultimele două zile cu peste 15% şi aruncă milioane de oameni în sărăcie. Mai multe alimente de bază au început să fie raţioanlizate. Oamenii au ieşit în stradă pentru a cere demisia guvernului. Revolta lor a fost înăbuşită rapid de forţele de ordine.

De Redactia Observator la 25.11.2021, 22:21
Vezi și

Sunt oameni pe care prăbuşirea monedei i-a adus în pragul disperării. Au ieşit cu sutele în Istanbul şi Ankara, pentru a cere demisia Guvernului. Îl consideră vinovat pentru noua criză monetară prin care trece acum ţara.   

Oamenii se plâng că s-au trezit peste noapte că banii nu le mai ajung de la o zi la alta. Zahărul, uleiul și cafeaua au fost raționalizate. 

Cei mai afectaţi sunt tinerii, care spun că nu mai au niciun viitor în această ţară. O pereche de pantofi sport îi costă salariul pe trei săptămâni, pentru un smartphone trebuie să muncească 9 luni, iar pentru a-şi permite o maşină trebuie să pună deoparte întreg salariul timp de  31 de ani. 

Banii mei nu mai au nicio valoare. Este cea mai proastă perioadă să fii tânăr în Turcia. 

Pe acelaşi subiect

Turcia în colaps

Lira turcească s-a părbuşit cu 15%, marți, după ce preşedintele Erdogan a apărat un plan controversat de reducere a ratelor dobânzilor pentru a stimula economia. A fost picătura care a umplut paharul. Moneda turcă a pierdut de la începutul anului 40% din valoare şi valorează acum 0,37 bani. Este cea mai mare depreciere de la criza din urmă cu 3 ani. 

Am 63 de ani şi nu am mai văzut aşa ceva niciodată. 

Din palatul somptuos, de la Ankara, Erdogan îşi apără decizia şi acuză o conspiraţie internaţională care are ca scop destabilizarea economiei turceşti. Economiştii se tem că această criză a monedei turceşti s-ar putea propaga şi în alte ţări, în special în cele care au datorii în dolari, cum este şi ţara noastră. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Economia Turciei se clatină. Proteste pe străzile din Ankara, după raţionalizarea alimentelor de bază