Antena Meniu Search
x

Video Vaccinul anti-COVID-19 va fi distribuit echitabil, promit liderii europeni

Medicamentele şi viitoarele vaccinuri împotriva noului coronavirus trebuie distribuite echitabil între toate ţările lumii, bogate sau sărace. Este dorinţa celor mai importante puteri economice de pe Planetă, reprezentate la un summit virtual al G-20.

de Redactia Observator

la 22.11.2020, 11:19

Vezi și
  • Covid-19 continuă să facă mii de victime în fiecare zi, iar vaccinul este așteptat în toate colțurile lumii
  • Dacă în unele ţări restricţiile par să aibă efect, în altele pandemia este încă în ascensiune

Marile puteri economice ale lumii vor finanţa distribuirea echitabilă a vaccinurilor, testelor şi tratamentelor eficiente în lupta cu Covid-19. Ţările sărace nu vor fi uitate şi vor beneficia chiar de reducerea datoriei externe pentru a ieşi din criza generată de pandemie. Angajamentul este inclus în proiectul declaraţiei finale a summitului G-20, desfăşurat prin videoconferinţă din motive uşor de înţeles.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Marea Britanie s-a angajat să favorizeze accesul echitabil, pe plan global, la orice vaccin şi mi-ar plăcea să văd că naţiunile din G-20 iau atitudine pentru a susţine, împreună, acest efort.

Marea Britanie speră că a stăvilit al doilea val al pandemiei: numărul infectărilor zilnice s-a stabilizat. La 2 decembrie, Anglia va ieşi din carantină, dar va menţine restricţii severe. Guvernul prevede, însă, şi măsuri de relaxare: durata izolării celor veniţi din străinătate va fi redusă de la 14 la 5 zile.

Relaxarea este la ordinea zilei şi în Franţa: toate magazinele, dar nu şi restaurantele, îşi vor relua activitatea la începutul lunii viitoare. Ţara vecină, Germania, a trecut pragul de 900.000 de infectări, dar rata contagiunii este mai mică decât în cea mai mare parte a Europei. Prevăzători, liderii de la Berlin au identificat deja şase locuri pentru viitoarea vaccinare în masă şi fac apel la voluntari în acest scop.

Câteva mii de protestatari au manifestat împotriva guvernului la Leipzig. Poliţia a intervenit pentru a-i separa de un grup de militanţi antifascişti revoltaţi de prezenţa lor. În alte ţări, pandemia continuă să înregistreze recorduri sumbre însă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vaccinul anti-COVID-19 va fi distribuit echitabil, promit liderii europeni