Antena Meniu Search
x

Val de căldură extremă. Cea mai fierbinte zi de mai din ultimul secol, înregistrată luni în Shanghai. Ce valoare au arătat termometrele

Shanghai s-a confruntat luni cu cea mai călduroasă zi de mai din ultimii peste 100 de ani. Temperatura a ajuns la 36,1 grade Celsius, fiind cea mai mare valoare înregistrată în timpul valului de căldură care a lovit Asia în ultimele două luni, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 29.05.2023, 15:25

Val de căldură extremă în Shanghai
Val de căldură extremă în Shanghai - Profimedia

Biroul Meteorologic din Shanghai a mai înregistrat temperaturi în jur de 36 de grade în luna mai în anii 1876, 1903, 1915 și 2018. Aceste valori se înregistrează doar în lunile de vară.

Val de căldură extremă în China

Căldură extremă este și în mai multe provincii din sudul Chinei, relatează Mediafax. Experții spun că locuitorii se vor confrunta cu temperaturi ridicate în următoarele zile. În unele zone termometrele vor arăta 37-39 de grade Celsius, avertizează specialiștii.

Anterior, mai multe localități din provincia Sichuan, în care locuiesc peste 80 de milioane de oameni, au emis avertismente de temperaturi ridicate, în unele zone ajungându-se la 42 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Val de căldură extremă. Cea mai fierbinte zi de mai din ultimul secol, înregistrată luni în Shanghai. Ce valoare au arătat termometrele