Antena Meniu Search
x

Al doilea val de infectări cu noul coronavirus aduce noi restricții în Europa

Lumea deja înfruntă al doilea val al pandemiei. Ţări precum Franţa şi Italia au înregistrat cel mai mare bilanţ zilnic de infectări cu coronavirus din primăvară şi pâna acum. Marile oraşe europene ar putea intra în carantină în zilele umătoare. Iar Israelul, deja în carantină pentru a două oară, prelungeşte restricţiile pentru încă două săptămâni.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 02.10.2020, 22:40

Vezi și
  • Israel a intrat pentru a doua oară în carantină.
  • Madrid este considerat epicentrul pandemiei în Europa.

La începutul celui de-al doilea val, spitalele din Paris sunt aproape pline. Aproape 14 mii de cazuri au fost depistate la nivel naţional, cel mai mare bilanţ raportat ieri în Europa. De luni, toate barurile şi restaurantele din şapte oraşe franceze, inclusiv Capitala, vor fi închise. 

În majoritatea regiunilor din Franţa, masca de protecție a devenit obligatorie peste tot, nu doar în magazine sau în mijloacele de transport în comun, ci şi pe stradă. Iar cine nu o are, primeşte o amendă de 135€. 

Reuniunile de familie şi petrecerile urmează să fie interzise în oraşele-focar. 

Diana, româncă stabilită la Paris: Din păcate, se aude că ar fi un al doilea val şi tare mă tem că o să fim iar în carantină.

Lara şi Alina muncesc împreună într-un supermarket. Sunt printre angajaţii esenţiali care lucrează la foc automat încă de la începutul pandemiei, atunci când oamenii goleau rafturile magazinelor. 

Lara, româncă din Paris: Noi am închis magazinul cât a fost izolare totală, dar ne-au pus să lucrăm în alte magazine, de cartier, unde într-adevăr lumea avea nevoie. 

Alina, româncă din Paris: E greu şi trist. Destul de greu.

Cu 856 de cazuri la suta de mii de locuitori, Madridul este epicentrul pandemiei în Europa. Aproape cinci milioane de oameni din Capitală şi alte nouă localităţi din apropiere intră la noapte în carantină parţială. 

Record după record, bilanţul infecţiilor escaladează în toată Europa. Italia a înregistrat 2.500 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr din aprilie şi până acum. Marea Britanie a înăsprit restricţiile în mai multe oraşe, inclusiv Liverpool, după ce rata de infectare a ajuns la 268 de infectaţi din 100.000 de locuiori. Cehia intră de luni în stare de urgenţă şi se pregăteşte pentru ce e mai rău. 

Hana Blahova, epidemiolog: Ne aşteptăm la un flux de pacienţi. Dacă bilanţul creşte, vom implementa planul de transformare al spitalului care ne va permite să adăugăm mai multe paturi în saloane. 

Israelul, prima ţară care a impus carantina pentru a doua oară, prelungeşte măsura cu încă două săptămâni. Doar în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate aproape 9.000 de cazuri confirmate, un număr record. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Al doilea val de infectări cu noul coronavirus aduce noi restricții în Europa