Antena Meniu Search
x

Video Valul de căldură "Lucifer" a adus temperaturi extreme și incendii devastatoare. 28 de pompieri-eroi au murit înconjurați de flăcări, în Algeria

Italienii i-au spus Lucifer, dar toată zona Mediteranei îi simte suflul de foc. Un val de căldură venit din Africa a adus temperaturi infernale şi înteţeşte incendiile de vegetaţie care afectează Turcia, Grecia, Spania, Italia şi, de câteva zile Algeria. Ţara nord-africană se confruntă cu 80 de focare, dar şi cu cel mai grav bilanţ al incendiilor din această vară. 69 de oameni au murit, 28 dintre ei pompieri. 

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 14.08.2021, 00:33

Vezi și

Sute de oameni fug într-un suflet din faţa morţii, în Algeria. Înteţite de vânt, flăcările care pârjolesc nordul ţării de o săptămână înaintează periculos în zonele locuite. În Kabylia, zeci de focare s-au aprins în ultimele patru zile. Umăr la umăr cu pompierii, localnicii luptă cu ce au. 

Nici pompierii nu sunt protejaţi. 28 au murit în timp ce încercau să evacueze un sat înconjurat de foc. Autorităţile au decretat trei zile de doliu naţional şi promit să pedepsească vinovaţii. Este supect că zeci de focare au izbucnit în aceeaşi zi în toată ţara. Complice sunt, însă şi temperaturile ridicate şi seceta. S-a ajuns la 48 de grade în zona lovită de incendii zilele astea, dar temperaturile nu îngreunează munca echipelor de intervenţie doar în Algeria.

Un front de foc înconjoară Mediterana, incendii în Italia, Grecia, Turcia și Algeria

Dacă cele 48,8 grade atinse ieri în Sicilia vor fi confirmate de Organizaţia Mondială a Meteorologiei, temperatura ar putea dobori recordul european de căldură. Iar efectele sunt vizibile. Pompierii au numărat 500 de focare în Sicilia şi Calabria noaptea trecută. Un val de căldură din Africa de Nord aduce temperaturile insuportabile. In Franţa şi Spania, weekendul se anunţă torid. Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe românii cu planuri de călătorie în Spania că aproape toată ţara e sub avertizare de caniculă iar temperaturile pot ajunge şi la 44 de grade. 

După două săptămâni de foc, Grecia îşi mai trage, în schimb, răsuflarea. In insula Evia a plouat aseară. Printre pompierii mobilizaţi sunt şi peste 100 de români. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Valul de căldură "Lucifer" a adus temperaturi extreme și incendii devastatoare. 28 de pompieri-eroi au murit înconjurați de flăcări, în Algeria