Antena Meniu Search
x

VEȘTI proaste pentru români! Președintele Franței vrea un guvern comun al zonei euro și un BUGET care să fie gestionat de un ministru european

Preşedintele Emmanuel Macron a pledat, marţi, în favoarea creării unui guvern economic al zonei euro, cu un minist

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat, marţi, la prestigioasa Universitate Sorbona (Paris), în favoarea creării unui guvern economic al zonei euro, cu un ministru şi un buget proprii, controlate de către un parlament al zonei euro.

Macron a prezentat propunerile sale în cadrul unui proiect privind o nouă ”reaşezare” a Europei.

Printre ”proiectele-cheie” prezentate de Macron se numără crearea unui buget propriu pentru țările din zona euro.

"Avem nevoie de coordonarea politicilor noastre economice și de un buget comun. Avem nevoie de mai multe investiții. Avem nevoie de un buget mai puternic și impozitele trebuie să reflecte acest buget. Trebuie să începem să ne gândim să creăm un impozit pe acest buget. De să nu-l finanțăm cu un impozit auspra firmelor, după armonizarea lui. Un buget poate funcționa doar cu un control economic puternic, cu un ministru comun", a spus Macron.

Pe acelaşi subiect

Președintele Franței sugerează crearea unei noi taxe asupra tranzacțiilor financiare și se declară pregătit ca sumele obținute astfel să fie folosite pentru dezvoltare.

Macron a propus, de asemenea, înfiinţarea unei forțe de intervenție comune și un Parchet european, care să lupte împotriva terorismului.

- Știre în curs de actualizare -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » VEȘTI proaste pentru români! Președintele Franței vrea un guvern comun al zonei euro și un BUGET care să fie gestionat de un ministru european