Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Viaţa secretă a fiilor lui Vladimir Putin: Ivan și Vladimir nu există în bazele de date, au o armată de angajaţi şi locuiesc izolați

Grupul jurnalistic de anchete şi investigaţii Dossier (fondat de Mihail Hodorkovski) a aflat numele celor doi fii ai lui Vladimir Putin și Alina Kabaeva. Copiii locuiesc izolat într-o reședință din Valdai şi petrec puțin timp cu părinții lor. Sunt păziți de ofițeri FSO, au profesori străini, angajați printr-o reţea de clinici private, iar o verişoară a gimnastei Alina Kabaeva se prezintă drept mama băieților în faţa personalului care se ocupă de reşedinţă. 

de Redactia Observator

la 04.09.2024 , 14:20

Viaţa secretă a fiilor lui Vladimir Putin Ivan și Vladimir nu există în bazele de date, au o armată de angajaţi şi locuiesc izolați
De la stânga la dreapta: fosta gimnastă Elena Grinevich, fiul ei, Alina Kabaev, asistenta ei, Anna Nazarova, verișoara Alinei Kabaeva, Olesia Fedina (2016) - Dossier

Fiii lui Putin și Kabaeva se numesc Ivan și Vladimir şi s-au născut în 2015 și 2019. Numele celor doi copii de 8 şi 4 ani nu se află în bazele de date guvernamentale iar cei doi au documente sub acoperire, care sunt realizate în principal pentru ofițerii de informații și persoanele aflate sub protecția statului. Doar rudele lor cele mai apropiate le cunosc data nașterii, susţine Dossier.  Băieții își văd rar tatăl, nu merg la grădinițe publice sau private, sunt însoțiți în permanență de bone, tutori și antrenori care locuiesc la reşedinţa din Valdai şi care nu pot părăsi teritoriul unde locuiește familia.

Cum îi cheamă pe băieţii lui Putin şi ai Alinei Kabaeva

Dossier susţine că are zeci de fotografii cu fiul cel mare al lui Vladimir Putin, dar din motive etice nu publică fotografiile, precum și alte detalii care ar putea ajuta la identificarea copilului." Ivan Putin este minor și nu este responsabil pentru acțiunile părinților săi, iar aspectul său fizic nu este de interes public. Dar stilul de viață al copiilor președintelui prezintă interes deoarece este finanțat de stat și de prietenii lui Putin, adică de la buget". 

Articolul continuă după reclamă

Dossier confirmă că Putin are doi băieţi cu Alina Kabaeva, nu trei copii aşa cum au relatat unele surse media în 2022. Zeci de oameni sunt implicați în viața de zi cu zi a familiei președintelui: șoferi, agenți de pază, profesori, bucătari, piloți, instructori, ospătari, asistenți și mulți alții. Dossier susţine că un astfel de angajat care îi vede adesea pe copiii lui Putin a acceptat să vorbească sub protecţia anonimatului. Relatările sale au fost verificate din surse deschise, inclusiv prin mesaje de pe rețelele de socializare, extrase de cont și baze de date guvernamentale, explică Dossier.

Pe acelaşi subiect

Însoțiți în permanență de bone, tutori și antrenori

Angajaţii care se ocupă de copiii lui Putin sunt recrutaţi cu ajutorul unei agenţii, English Nanny, care asigură personal pentru familiile bogate din Rusia. Potrivit unui anunţ postat recent era căutat un profesor de engleză pentru doi băieți de patru și opt ani cu cazare, o săptămână de lucru de cinci zile și un salariu de 7700 de euro pe lună.

Candidații sunt intervievați de un asistent al familiei şi sunt supuşi unui examen medical și la două săptămâni de carantină în stațiunea Igora din Leningrad sau imediat la reședința lui Putin din Valdai sau Soci. Profesorii străini sunt înregistrați prin-o rețea de clinici private, My Medical Center, care, printre altele, a tratat mercenari ai grupării Wagner și membri din conducerea Băncii Rossiya.

Din 2020, cel puțin 10 profesori străini au semnat contracte prin My Medical Center. În mod oficial, au oferit servicii de traducere. Rușii care lucrează cu copiii lui Putin și Kabaeva primesc salarii prin mai multe companii. Unul dintre profesorii lui Ivan și Vladimir Putin este un cetățean din Bosnia și Herțegovina, Sofia Bozic. Aceasta îi învață germană pe cei doi frați.

Alţi profesori sunt cetățeni din Africa de Sud, Noua Zeelandă și britanici. Copiii au inclusiv antrenori personali de înot și gimnastică. Ivan este antrenat chiar de un fost membru al echipei ruse de gimnastică, a cărui identitate nu a fost făcută publică. Din când în când, băiatul concurează la competiţii.

Angajaţii reședinței nu se întâlnesc cu părinții lui Ivan și Vladimir. Olesia Fedina, verișoara Alinei Kabaeva, se prezintă drept mama băieților. Familia petrece cea mai mare parte a anului în Valdai, unde sărbătorește și Anul Nou. Programul lor se schimbă puțin de la an la an. În vara lui 2023, copiii, împreună cu Kabaeva și un tutore, au călătorit cu iahtul în Golful Finlandei, iar Putin li s-a alăturat pentru scurt timp. 

Putin obişnuieşte să joace hochei cu fiul său mai mare iar pentru asta a fost construit un patinoar la Valdai. Uneori, Kabaeva vine să-i urmărească, dar se ascunde într-o boxă de sticlă opacă pentru a nu fi văzută sau fotografiată. Familia folosește un tren blindat, mai multe avioane și elicoptere, inclusiv un avion de afaceri Dassault Falcon 900LX deținut de Gazprom Avia.

Familia petrece cea mai mare parte a anului în Valdai, vine la Soci în februarie-martie și pleacă în călătorii pe un iaht în iulie-august. În august, copiii locuiesc în Crimeea iar toamna se mută la reședința din Soci "Bocharov Ruchei".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Viaţa secretă a fiilor lui Vladimir Putin: Ivan și Vladimir nu există în bazele de date, au o armată de angajaţi şi locuiesc izolați