Antena Meniu Search
x

VICTORIE crucială a coaliţiei internaţionale împotriva ISIS: Capitala siriană a Statului Islamic, sub asediu

Forţele Democratice Siriene (SDF), care sunt sprijinite militar şi strategic de coaliţia internaţională a Statelor Unite, au pătruns sâmbătă după-amiază în partea vestică a capitalei de-facto a jihadiştilor Statului Islamic de la Rakka.

Forţele Democratice Siriene (SDF), care sunt sprijinite militar şi strategic de coaliţia internaţională a Statelor Unite, au pătruns sâmbătă după-amiază în partea vestică a capitalei de-facto a jihadiştilor Statului Islamic de la Rakka.

Astfel, luptătorii kurzi şi arabi au reuşit să deschidă un al doilea front esenţial pentru recapturarea bastionului ISIS, transmite BBC.

De asemenea, luptătorii sunt implicaţi în ciocniri violente cu jihadiştii Statului Islamic, care au pierdut din ce în ce mai mult teritoriu în partea nord-estică a Siriei.

”SDF a capturat jumătatea vestică a cartierului al-Sabahiya şi luptătorii întăresc poziţiile acolo. Apoi au avansat nord spre districtul al-Romaniya şi se luptă acolo cu ISIS”, a declarat directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, Rami Abdel Rahman.

Luptătorii kurzi şi arabi au lansat la începutul săptămânii ofensiva finală pentru recucerirea capitalei de-facto a jihadiştilor Statului Islamic de la Rakka.

Coaliţia internaţională a precizat că operaţiunea ar urma să dea o lovitură decisivă ideii de califat fizic pentru jihadiştii Statului Islamic.

Forţele SDF au reuşit în ultimul an şi jumătate să elibereze peste 6.000 de kilometri pătraţi de sub controlul jihadiştilor ISIS, concentrându-se în special pe luptele din nordul şi estul Siriei.

Luptătorii kurzi şi arabi au încercuit treptat începând din noiembrie capitala de-facto a jihadiştilor, acţionând în mod simultan cu forţele irakiene care i-au alungat pe extremiştii ISIS din metropola Mosul.

Jihadiştii Statului Islamic au cucerit la începutul anului 2014 Rakka, după ce localitatea a devenit prima capitală provincială eliberată de forţele revele după declanşarea războiului civil împotriva regimului al-Assad.

Forţele SDF au lansat ofensiva finală pe mai multe fronturi, atacând din nordul, vestul şi estul bastionului Rakka.

De asemenea, luptătorii kurzi şi arabi le-au cerut civililor să stea departe de linia frontului şi de poziţiile Statului Islamic.

Reprezentanţii SDF au atras atenţia că intrarea vestică a fost mult mai bine apărată de către jihadişti decât intrarea estică în Rakka.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » VICTORIE crucială a coaliţiei internaţionale împotriva ISIS: Capitala siriană a Statului Islamic, sub asediu