Antena Meniu Search
x

Curs valutar

VIDEO. Cum a prezis ”bufonul” Kremlinului acum 2 luni data la care armata rusă intră în Ucraina: ”Rusia va deveni din nou mare”

Controversatul politician rus, Vladimir Jirinovski, membru al Dumei de Stat și un ultranaționalist cunoscut pentru opiniile sale radicale, a prezis în decembrie anul trecut că pe 22 februarie 2022 va fi începutul invaziei ruse în Ucraina, relatează The Telegraph

de Redactia Observator

la 22.02.2022 , 13:06

VIDEO. Cum a prezis ”bufonul” Kremlinului acum 2 luni data la care armata rusă intră în Ucraina: ”Rusia va deveni din nou mare” Vladimir Putin și Vladimir Jirinovski - Profimedia

Ar putea fi o nouă dovadă că rușii si-au planificat operațiunile din Donețk și Lugansk cu mult timp în avans, în afară de sceneta ”spontană” despre independența Donbas-ului, jucată de Vladimir Putin luni la Kremlin. 

Vladimir Jirinovski, liderul populist al unuia dintre partidele politice din Rusia, a declarat în Parlamentul Rusiei pe 27 decembrie anul trecut: „La ora 4 dimineața, pe 22 februarie, veți simți noua noastră politică. Îmi doresc ca 2022 să fie pașnic. Dar îmi place adevărul.” ”Nu va fi un an pașnic. Va fi un an în care Rusia va deveni din nou mare”, a mai spus Jirinovski, care conduce Partidul Liberal Democrat, fondat de KGB. Clipul cu Jirinovski a devenit viral în ultimele ore pe rețelele de socializare din Rusia, rușii considerând discursul unul ”profetic”. ”Vladimir Jirinovski are Covid, dar parlamentul rus tocmai a difuzat acest videoclip cu el prezicând planul rușilor aproape corect în decembrie” a comentat pe Twitter jurnalistul Max Seddon de la Financial Times.

Politicianul în vârstă de 75 de ani, cunoscut în Rusia pentru discursurile sale înflăcărate, este văzut de majoritatea rușilor ca ”bufonul” Kremlinului - deși unii ruși admit că este ciudat de limpede în privința unor probleme. În prezent este internat în spital cu Covid. Rușii au remarcat că 22 februarie este aniversarea datei la care au început marile proteste din Ucraina în urma cărora a fost alungat președintele pro-Moscova Viktor Ianukovici. Acesta a fost unul dintre momentele cheie care au dus la ocuparea Crimeei de către Rusia.

Articolul continuă după reclamă

Jirinovski, cunoscut pentru poziția sa anti-Occidentală, a avertizat că guvernul rus va lua la acea dată o direcție nouă, mai agresivă în ceea ce privește politicile sale față de Ucraina. Jirinovski nu a detaliat atunci care ar putea fi această nouă direcție și nu a furnizat vreo dovadă suplimentară că se va întâmpla asta, dar a evidențiat un potențial simbolism după care acționează președinte rus Vladimir Putin.

În plus, cu două zile înainte de anunțul lui Vladimir Putin, contul de Twitter al Ministerului rus al Afacerilor Externe și-a schimbat logo-ul în: „22.02.22”. Putin a ordonat luni noapte trupelor ruse să intre în cele două regiuni separatiste din Ucraina, sfidând amenințările cu sancțiuni făcute de SUA și UE. Convoaie de tancuri rusești au fost văzute intrând în regiunea separatistă Donețk, din estul Ucrainei, chiar înainte de ora 1 dimineața, marți, 22 februarie. Luni seară, liderul de la Kremlin a recunoscut independența celor două zone controlate de rebeli în regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina, deschizând calea unei potențiale forțe de invazie la scară largă. Putin a instruit ministerul Apărării să-și asume „funcția de menținere a păcii” în regiunile controlate de separatiști, o tactică veche și deja cunoscută a rușilor. 

Jirinovski, născut în Kazahstan, este cunoscut pentru discursul său puternic naționalist și anti-occidental. În anii 1990, el a susținut folosirea armelor nucleare în timpul războaielor din Cecenia. El a cerut, de asemenea, anexarea Alaskăi și restabilirea controlului asupra fostelor state sovietice, precum și anexarea Kazahstanului. A candidat la alegerile prezidențiale din 2018, câștigând aproape 6% din voturi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » VIDEO. Cum a prezis ”bufonul” Kremlinului acum 2 luni data la care armata rusă intră în Ucraina: ”Rusia va deveni din nou mare”