Meniu
Search
x

VIDEO | Masacrul din Ecuador: Raid al poliţiei în penitenciarul unde au murit 116 deţinuţi. Peste 400 de ofiţeri au luat cu asalt celulele închisorii

Peste 400 de ofiţeri de poliţie au descins la penitenciarul din Ecuador unde 116 persoane şi-au pierdut viaţa în urma unor lupte între două clanuri rivale.

De Redactia Observator la 30.09.2021, 15:03

Lupta deţinuţilor a izbucnit pentru prima dată marţi, iar oficialii au spus miercuri că au reuşit să instaureze liniştea, prin preluarea controlului. Joi dimineaţa, însă, cei care locuiesc în apropierea închisorii au spus că au auzit din nou explozii şi focuri de armă. La scurt timp, după mărturiile oamenilor, poliţia a trimis peste 400 de ofiţeri pentru a menţine ordinea în interiorul penitenciarului. Poliţia din Ecuador a postat pe reţelele de socializare mai multe clipuri video cu ofiţerii care revin la poarta închisorii Guayas.

Zeci de răniţi în luptele dintre rivali

Pe acelaşi subiect

Luptele au început după ce deţinuţii aflaţi într-o aripă a penitenciarului au reuşit să iasă printr-o gaură şi să ajungă la rivalii închişi în partea opusă. unde au început să îi atace. Cel puţin cinci prizonieri au fost decapitaţi, iar alţi zeci au fost răniţi. Unii dintre atacatori au folosit mai multe grenade împotriva clanului rival. Poliţia a reuşit să salveze şase bucătari, care au rămas blocaţi în aripa în care s-a dus întreaga luptă.

Presa locală raportează că răscoala a fost ordonată de puternice bande mexicane, care se ocupă cu trafic de droguri şi care acţionează în prezent în Ecuador. Directorul serviciului închisorilor din Ecuador, Bolivar Garzon a declarat pentru radioul local că situaţia este una teribilă. "Ieri, poliţia a preluat controlul la ora locală 14:00, dar aseară au avut loc noi episoade de împuşcături şi explozii, iar în această dimineaţă s-a reuşit restaurarea totală a ordinii. În celulele unde au avut loc atacurile, oamenii legii au descoperit mai multe cadavre", a declarat Garzon.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » VIDEO | Masacrul din Ecuador: Raid al poliţiei în penitenciarul unde au murit 116 deţinuţi. Peste 400 de ofiţeri au luat cu asalt celulele închisorii