Antena Meniu Search
x

În Vinerea Mare a catolicilor, Drumul Crucii a trecut pe la catedrala Notre-Dame

"Franţa plânge". Astfel şi-a început arhiepiscopul Parisului predica de la procesiunea din Vinerea Mare a catolicilor, care a trecut, anul acesta, aproape de catedrala Notre-Dame. Dinspre lăcaşul devastat de flăcări a venit şi o veste bună: valoroasele picturi din interior nu au fost avariate.

de Redactia Observator

la 20.04.2019, 11:27

Vezi și

"Franţa plânge". Astfel şi-a început arhiepiscopul Parisului predica de la procesiunea din Vinerea Mare a catolicilor, care a trecut, anul acesta, aproape de catedrala Notre-Dame. Dinspre lăcaşul devastat de flăcări a venit şi o veste bună: valoroasele picturi din interior nu au fost avariate. Un motiv de îngrijorare îl constituie, însă, protestele plănuite, astăzi, de Vestele Galbene. Autorităţile au interzis manifestaţiile în zona catedralei, după ce pe internet au apărut îndemnuri la acte de vandalism chiar în acest loc.

Procesiunea care comemorează, la Paris, Drumul Crucii avea, de obicei, alt parcurs. Dar acum, credincioşii au îngenunchiat având în faţa ochilor catedrala Notre Dame. Şi s-au rugat ca monumentul să-şi recapete strălucirea.

Picturile din Notre Dame nu au fost distruse

Între timp, apar noi imagini de la devastatorul incendiu. Flăcările uriaşe s-au văzut şi din avion.

Incendiul a avut urmări grave, dar acum se constată că interiorul nu a avut prea mult de suferit. Vechile picturi, de mare valoare, nu au fost deteriorate nici de foc, nici de apă.

Tablourile au fost puse la adăpost în muzeul Luvru. O altă veste bună vine de la pădurari, după ce unii experţi au susţinut că, în zilele noastre, nu ar mai exista suficient lemn pentru a reface structura acoperişului. De fapt, pădurile Franţei au destui stejari de mărimea potrivită.

"Vestele Galbene", protest la Notre Dame

Arhitecţii vor hotărî dacă structura va fi refăcută din lemn, ca înainte, sau din materiale moderne. Până atunci, autorităţile au o problemă mai urgentă.

"Vestele Galbene" protestează din nou, ca în fiecare sâmbătă. Iar unii manifestanţi nu-şi ascund intenţia de a provoca noi violenţe, fără să ţină seama de durerea concetăţenilor lor.

Protestatarilor li s-a interzis să se apropie de Notre-Dame. În toată ţara, 60.000 de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi pentru a preveni orice incident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » În Vinerea Mare a catolicilor, Drumul Crucii a trecut pe la catedrala Notre-Dame