Antena Meniu Search
x

Haos şi violenţă în Hong Kong la 22 de ani de când metropola a intrat sub controlul Chinei

Poliţia a intervenit în forţă cu gaze lacrimogene pentru a evacua protestatarii care au luat cu asalt şi au vandalizat clădirea Legislativului.

de Redactia Observator

la 02.07.2019, 10:59

Vezi și

Poliţia a intervenit în forţă cu gaze lacrimogene pentru a evacua protestatarii care au luat cu asalt şi au vandalizat clădirea Legislativului. Înainte de a pătrunde în Parlament, zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a denunţa un controversat proiect de lege al guvernului, care ar autoriza extrădările din metropolă în China continentală.

După mai multe ore în care a fost ocupat de protestatari, Parlamentul a fost evacuat de forţele de ordine care au folosit gaze lacrimogene.

O zi care fusese planificată drept una plină de festivităţi şi de marşuri dedicate autorităţilor de la Beijing s-a încheiat cu mii de oameni goniţi de poliţie pe principalele artere ale oraşului.

Anterior, în cursul zilei, semne de circulaţie, pietre ori stâlpi de fier, aproape orice obiect s-a trasformat în armă, în mâinile celor care au vrut să intre în sediul legislativului.

Protestatarii chiar au folosit un cărucior metalic pentru a sparge geamurile clădirii.

Manifestanţii au vandalizat stema Hong Kong-ului din Parlament, au distrus piese de mobilier, au scris mesaje pe pereţi şi au arborat steagul folosit în perioada în care oraşul era colonie britanică.

Oamenii denunţă un proiect de lege al guvernului, care ar autoriza extrădările în China, dar contestă şi implicarea excesivă a Beijingului în politica internă.

Puterea a condamnat excesul de violenţă şi consideră că revendicările demonstranţilor au fost deja satisfăcute.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în 1997 cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze un nivel ridicat de autonomie pentru o perioadă de 50 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Haos şi violenţă în Hong Kong la 22 de ani de când metropola a intrat sub controlul Chinei