Antena Meniu Search
x

Video Violențele escaladează la granița Israelului cu Libanul. Mărturia în lacrimi a unui bărbat, ale cărui nepoate au fost ucise în bombardamente: "Au ars în mașină"

Război Israel - Hamas. A fost o noapte plină de bombardamente în Gaza. Violențele au escaladat și la granița cu Libanul. Între timp, la granița din sudul Fâșiei Gaza este haos. Mii de oameni aşteaptă să iasă din infern. Deocamdată, ieri, niciun străin nu a fost evacuat, iar printre cei care speră la o salvare sunt, aşa cum ştim, 260 de români. Oficialii lumii cer o încetare a focului pe cât de repede posibil. Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken, a efectuat ieri o vizită neanunțată în Irak, ca parte a turneului său diplomatic. În toată lumea, au loc în continuare manifestaţii de amploare. 

de Redactia Observator

la 06.11.2023, 08:24

Vezi și

Fâşia Gaza a fost zguduită aseară de o serie de bombardamente sângeroase. Telecomunicațiile din enclavă au fost întrerupte pe fondul atacurilor masive. 

Conflictul a luat amploare și la granița de nord a Israelului cu Libanul. Acolo, o mamă și cele trei fiice ale sale, cu vârste de 10, 12 și 14 ani, au fost ucise, după ce mașina în care se aflau a fost lovită direct de un bombardament israelian și a luat foc.

Unchiul celor trei copii povesteşte cum şi-a ţinut în braţe nepoţii morţi: "Pe aceşti trei copii, i-am cărat cu mâinile mele. Trei copii au ars în mașină. Nimeni nu-i mai poate salva".

Trupele israeliene plănuiesc să intre în forță în Gaza

Pe acelaşi subiect

Ca răspuns, la scurt timp după lovitura israeliană, Hezbollah a declarat că luptătorii săi au tras rachete din sudul Libanului în Israel. Cel puțin un civil a fost ucis. Trupele israeliene plănuiesc să intre în forță în orașul Gaza, cel mai probabil, în următoarele 48 de ore, potrivit presei israeliene. 

Daniel Hagari, purtător de cuvânt IDF: Astăzi, forțele armatei israeliene au înconjurat orașul Gaza şi au ajuns la malul mării, în partea de sud a orașului. Acum, există Gaza de nord și Gaza de sud. 

Tot Israelul a difuzat ieri imagini din dronă care arată sutele de mașini arse și distruse de la festivalul de muzică Nova, din 7 octombrie, când militanții Hamas au început măcelul.

Frontiera cu Egiptul a rămas închisă pentru cetăţenii străini

La graniţa cu Gaza, nicio portiţă de salvare. Frontiera cu Egiptul a rămas închisă pentru cetăţenii străini care încearcă să scape din infern. În cele patru zile în care s-au făcut evacuari au ieşit sute de americani, francezi, germani, dar niciun român. Teroriştii Hamas pun condiţii noi pentru evacuări: au anunţat că nu vor mai permite trecerea cetăţenilor străini prin graniţa Rafah până când răniţii din Fâşia Gaza nu vor fi evacuați în Egipt. 

260 de români aşteaptă încă salvarea, timp în care numărul victimelor civile creşte de la o zi la alta. Israelul susţine că a încetat să mai tragă în nordul Fâșiei Gaza timp de mai multe ore, două zile la rând, pentru a crea un pasaj sigur pentru ca civilii să se deplaseze spre sud.

Anthony Blinken, vizită în Irak 

În încercarea de a mai calma tensiunile din Orient, Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken, a făcut dumincă o vizită în Irak, ca parte a turneului său diplomatic. 

Anthony Blinken, secretarul de stat al SUA: Lucrăm din greu pentru a ne asigura că conflictul din Gaza nu escaladează, nu se extinde în alte locuri, fie că este aici sau în altă parte în regiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Violențele escaladează la granița Israelului cu Libanul. Mărturia în lacrimi a unui bărbat, ale cărui nepoate au fost ucise în bombardamente: "Au ars în mașină"