Antena Meniu Search
x

Video Vizită istorică a Regelui Charles în Franța. Gluma făcută la Versailles care a adus zâmbetul pe chipurile francezilor

Palatul Versailles a fost scena unui banchet fastuos cu ocazia vizitei Regelui Charles în Franţa. A fost finalul primei zile a vizitei oficiale, iar de la eveniment nu au lipsit vedetele: Hugh Grant, Mick Jagger, dar şi sportivi renumiţi au stat la masă cu Regele şi cuplul prezidenţial. Regele Charles scrie istorie: este primul monarh britanic care va vorbi în faţa Parlamentului francez. 

de Redactia Observator

la 21.09.2023, 22:44

Vezi și

În ţinute asortate, cuplul regal şi cel prezidenţial au dat împreună startul serii de gală la Palatul Versailles. Peste 150 de invitați, printre care Mick Jagger și Hugh Grant, au fost așezați la o masă imensă, lungă de 60 de metri. Invitaţii au fost serviţi cu un meniu de trei stele Michelin, aprobat de regele Charles.  

Chefii au avut grijă să nu servească la masă foie gras, interzis de suveran la toate evenimentele Casei Regale. Invitaţi s-au delectat cu homar, carne de pasăre marinată în şampanie şi o selecţie de brânzeturi fine. 

În Sala Oglinzilor, faimoasa galerie construită de Ludovic al XIV-lea, atât regele cât şi preşedintele Macron au ţinut câte un toast.

Emmanuel Macron, președintele Franței: Faptul că aţi ales să vizitaţi Franța, chiar în primele luni de domnie, este un semn de prietenie și încredere pe care îl apreciem şi ne emoţionează profund, atât ca tribut adus trecutului nostru, cât şi ca garanţie pentru viitor. 

Pe acelaşi subiect

Charles nu s-a sfiit să spună câteva anecdote despre prietenia dintre Marea Britanie şi Franţa.  

Regele Charles al III-lea: Cred că un rege francez a spus, la un moment, dat că ar prefera mai bine să fie tăietor de lemne decât să regele Angliei, din cauza complexităţii naţiunii noastre. În calitate de pădurar pasionat, sunt încântat să vă raportez că este în totalitate posibilă combinarea celor două.  

Regele Charles a scris istorie ca primul monarh britanic care vorbeşte în Senatul francez

Regele Charles al III-lea: În perioada care mi-a fost acordată ca rege, mă angajez să fac tot ce îmi stă în putere pentru a întări relația esențială dintre Regatul Unit și Franța. 

Regele şi Regina, în compania cuplului prezidenţial, s-au îndreptat apoi către Saint-Denis, unul din locurile care vor găzdui Jocurile Olimpice de anul viitor. La scurt timp după sosire, Camila şi prima doamnă a Franţei au oferit un spectacol pe cinste celor prezenţi, arătându-şi aptitudinile la un meci de tenis de masă.

Regele Charles a vizitat apoi o piaţă de flori care poartă numele regretatei sale mame, regina Elisabeta a II-a. Vizita cuplului regal în Franţa se va încheia mâine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Vizită istorică a Regelui Charles în Franța. Gluma făcută la Versailles care a adus zâmbetul pe chipurile francezilor