Antena Meniu Search
x

Vizita prinţului William i-a făcut bucuroşi pe japonezi

Prinţul William se află în Japonia în vizită oficială. Dar fără soţia sa, Catherine, pe care sarcina a reţinut-o acasă. În lipsa ei, prinţul se străduieşte să cucerească inimile japonezilor şi pare să fi reuşit pe deplin

Vezi și

Prinţul William se află în Japonia în vizită oficială. Dar fără soţia sa, Catherine, pe care sarcina a reţinut-o acasă.  În lipsa ei, prinţul se străduieşte să cucerească inimile japonezilor şi pare să fi reuşit pe deplin

Peste tot în Japonia, prinţul William a fost primit cu tot atâta căldură ca şi acasă. Oamenii au venit şi de la mari distanţe ca să-l vadă iar unii i-au adus chiar omagii create de mâna lor.

O ambianţă mai reţinută l-a întâmpinat pe prinţ în studiourile televiziunii publice nipone, unde i s-a prezentat un dans tradiţional. Gazdele l-au invitat să probeze o armură de samurai, creată pentru un serial istoric, iar prinţul s-a supus cu bunăvoinţă.

Doar când i s-a propus să încerce şi o perucă specifică tot samurailor, prinţul i-a cedat, prudent, locul ambasadorului britanic în Japonia.

După ce a salutat şi mascota televiziunii, prinţul s-a îndreptat spre zona afectată de dezastrul de la Fukuşima.

Şi aici atmosfera a fost foarte destinsă. Însoţit de premierul Şinzo Abe, William s-a jucat fericit cu copiii sinistraţilor, i-a ajutat să planteze un pomişor şi şi-a demonstrat talentul de jongler.

Iar seara, prinţul William a făcut o nouă reverenţă culturii japoneze, la un dineu oferit de premierul Abe. Prinţul a venit îmbrăcat în "yukata", o formă de kimono purtată, de obicei, la asemenea mese între prieteni.

Toţi ceilalţi comeseni erau, de altfel, îmbrăcaţi la fel. William pleacă astăzi în China dar, între timp, ziarele din Londra au intrat în alertă: imaginile venite din Japonia ar dovedi că William îşi pierde părul într-un ritm avansat.

Daily Mail vorbeşte chiar de "blestemul casei de Windsor", amintind că bunicul, tatăl şi unchiul prinţului au chelit, şi ei, în tinereţe. Ceea ce, însă, nu i-a făcut mai puţin iubiţi de supuşii lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vizita prinţului William i-a făcut bucuroşi pe japonezi