Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin a ordonat repetiţii pentru evacuare în caz de atac nuclear la Kremlin

Tot mai des civilii devin ţintele războiului din Ucraina. O şcoală din Mariupol, unde se adăposteau 400 de oameni, a fost bombardată peste noapte. Numărul victimelor este încă necunoscut. Pentru a doua zi la rând armata Moscovei a lansat rachete hipersonice de pe navele sale aflate în Marea Neagră şi Marea Caspică. Iar în Mariupol, militarii ruşi atacă mai nou cu bombe termobarice. La Kremlin, Vladimir Putin ar fi ordonat repetiţii pentru evacuare în caz de atac nuclear. 

de Redactia Observator

la 20.03.2022, 21:33

Vezi și

Ca şi în cazul teatrului din oraş, bombardat în urmă cu patru zile, majoritatea celor care se adăposteau în şcoala din Mariupol sunt copii. Autorităţile locale cred că acolo se ascunseseră de bombardamentelor ruse sute de oameni. La aproape 12 ore de la atacul nemilos, nu se ştie nimic de soarta lor. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Asediul asupra Mariupolului va intra în istorie responsabililor pentru crime de război. Să faci, ce au făcut invadatorii unui oraş paşnic, este un act de teroare care va fi amintit peste secole.  

După 25 de zile de asediu, armata lui Putin a transformat oraşul port la Marea Azov într-o ruină.  Cartiere întregi de locuinţe au fost rase de pe faţa pământului. Tot în Mariupol, una dintre cele mai mari oțelării din Europa a fost distrusă de bombardamentele rușilor. Moscova îşi doreşte cu orice preţ acest oraş, pentru că le-ar asigura un culoar terestru între Donbas și Crimeea. 

Papa Francisc: Războiul de agresiune împotriva Ucrainei nu se mai opreşte, este un masacru fără sens, în care, în ficare zi, se repetă atrocităţi şi oameni sunt ucişi. 

Pe acelaşi subiect

Pentru că armata ucraineană le-a ţinut până acum piept, trupele invadatoare apelază din ce în ce mai des la arme interzise din cauza distrugerilor pe care le lasă în urma lor. Este cazul bombelor termobarice, cu care ruşii atacă acum Mariupolul. 300.000 de oameni sunt prinşi în acest Infern, fără scăpare, pentru că niciun culoar umanitar nu funcţionează. Mai mult, autorităţile locale acuză Moscova că ar fi împins cu forţa mii de oameni peste graniţă, în Rusia. 

Continuă asaltul asupra Kievului

Continuă asaltul şi asupra Kievului, fără succes însă încă pentru armata rusă, care nu a reuşit să avanseze prea mult pe frontul terestru, aşa că acum ia obiective la ţintă cu rachete hipersonice de pe navele sale aflate în Marea Neagră şi Marea Caspică. Într-unul dintre spitalele de copii din capitală nu mai sunt paturi. Unitatea medicală este în acelaşi timp şi adăpost şi spital.

Vova are 13 ani şi este internat de aproape o lună. Se va face bine, însă un bombardament al ruşilor l-a lăsat fără tată şi fără fratele lui de doar 6 ani. 

Volodymyr Zhovnir, şeful spitalului de copii din Kiev: Vă spun, este un adevărat dezastru umanitar în Ucraina acum. (...) Tot timpul sunt raiduri aeriene, bombardamente, şi copiii sunt nevoiţi să stea în buncăre. 

În total, 1,5 milioane de copii au fugit până acum din Ucraina pentru a se salva de invazia ruşilor.  

"Îmi este dor de prietenii mei, să joc baschet, în special, pentru că terenul a fost bombardat. Jumătate din el este ars. Acum, nu ştiu ce o să fac, când se va termina războiul".    

Zeci de militari prinşi sub dărâmături în Nicolaev

În Nicolaev, sunt deja 48 de ore de când zeci de militari îşi caută colegii prinşi sub dărâmâturi. Baza lor a fost bombardată vineri de ruşi, însă speră că mai pot găsi pe cineva în viaţă.  

Alexandru, militar: Am auzit prima explozie, m-am trezit şi mi-am luat arma şi atunci a venit explozia devastatoare, nu voi uita niciodată, totul s-a zdruncinat. (...) Aerul a devenit irespirabil, mi-am pus masca şi am rămas la podea. (...) Abia când am ieşit afară am realizat proporţiile dezastrului.   

Volodimir Zelenski spune că forţele ruse au venit să extermine Ucraina şi trebuie folosită orice posibilitate de a negocia. Aşa că este pregătit să stea faţă în faţă cu Putin pentru a evita un Al Treilea Război Mondial.  

Boris Johnson: Un Putin victorios nu se va opri la Ucraina. Sfârşitul libertăţii în Ucraina va aduce extincţia oricărei speranţe de libertate în Georgia şi mai apoi în Moldova. Va însemna începutul unei ere a intimidării în toată Europa de Est, de la Marea Baltică la Marea Neagră. Şi dacă Putin reuseşte să învingă Ucraina, va oferi o undă verde pentru autocraţii din toată lumea, fie că vorbim de Orientul Mijlociu, de Orientul Îndepărtat sau alt loc.

Putin face repetiţii de evacuare

Kremlinul anunţă însă că Vladimir Putin se va vedea cu Volodimir Zelenski doar pentru a parafa un acord deja negociat. Până atunci, Putin şi-a mutat toată familia într-un buncăr, cât un oraş, din Siberia şi a ordonat ca la Kremlin să se facă repetiţii de evacuare în caz de atac nuclear. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a ordonat repetiţii pentru evacuare în caz de atac nuclear la Kremlin