Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin a semnat un ordin pentru înrolarea a 135.000 de recruți. Serghei Şoigu susține că demersul nu are nicio legătură cu războiul din Ucraina

Vladimir Putin a semnat un decret prin care a ordonat înrolarea a 134.650 de noi soldaţi. Ministerul Apărării anunţă că acest demers reprezintă "recrutarea anuală" şi nu are nicio legătură cu războiul din Ucraina, transmite Reuters, care citează TASS.

de Redactia Observator

la 31.03.2022, 13:59

Vladimir Putin a semnat un ordin pentru înrolarea a 135.000 de recruți. Serghei Şoigu susține că demersul nu are nicio legătură cu războiul din Ucraina
- Getty Images

Ordinul a fost emis la cinci săptămâni de la începerea invaziei Rusiei. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a susținut marți că niciunul dintre cei chemați nu va fi trimis în vreun "punct fierbinte".

Problema implicării recruților în război este extrem de sensibilă. La 9 martie, Ministerul Apărării a recunoscut că unii au fost trimiși în Ucraina, după ce Putin a negat acest lucru în diferite ocazii, spunând că au fost trimiși doar "soldați și ofițeri profesioniști".

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a spus atunci că președintele a ordonat procurorilor militari să investigheze și să îi pedepsească pe oficialii responsabili de nerespectarea instrucțiunilor sale de a exclude recruții.

Când începe recrutarea noilor soldaţi

Recrutarea militară anuală de primăvară, care se va desfășura între 1 aprilie și 15 iulie, "va afecta bărbații ruși cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani", se arată în decretul semnat de preşedintele rus.

Ministrul Şoigu a declarat marți că recruţii vor fi trimiși la bazele care le-au fost alocate la sfârșitul lunii mai: "Vor urma o pregătire profesională în centre de pregătire timp de trei până la cinci luni. Subliniez, recruții nu vor fi trimiși în niciun punct fierbinte".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a semnat un ordin pentru înrolarea a 135.000 de recruți. Serghei Şoigu susține că demersul nu are nicio legătură cu războiul din Ucraina