Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin a tras la țintă într-un poligon din Reazan, în fața recruților care se pregătesc să fie trimiși în Ucraina

Rusia pune la cale un dezastru de proporţii istorice în Ucraina, potrivit preşedintelui Zelenski. Un uriaş baraj de pe Nipru ar urma să fie aruncat în aer, ceea ce ar provoca inundaţii de mare amploare la Herson şi în zeci de alte localităţi. Iar propagandiştii Moscovei i-ar acuza pe ucraineni că au provocat catastrofa. Deocamdată, Vladimir Putin a vizitat un centru de instrucţie a soldaţilor recent mobilizaţi şi a tras chiar el câteva focuri de armă. A dorit, astfel, să arate că deficienţele grave ale mobilizării au fost înlăturate, iar acum totul este în ordine şi soldaţii sunt pregătiţi să fie trimişi pe front. 

de Redactia Observator

la 21.10.2022, 09:32

Vezi și

După ce şi-a pus ochelari şi căşti de protecţie, Vladimir Putin s-a culcat sub o foaie de camuflaj şi a tras câteva focuri de armă. Imaginile difuzate de televiziunea armatei ruse nu arată dacă preşedintele a şi nimerit ţinta. El a părut, în orice caz, mulţumit, mai ales că i s-au prezentat şi câţiva soldaţi în ţinută completă de luptă: căşti, veste blindate, uniforme şi bocanci de iarnă şi chiar veselă şi tacâmuri. Reportajul ar trebui să facă uitate nenumăratele postări în care militarii mobilizaţi reclamau că sunt trimişi la luptă cu arme ruginite şi puşi să-şi cumpere singuri echipamentul. De fapt, în actualele acţiuni militare ale Rusiei, rolul major nu îl au soldaţii, ci rachetele şi dronele trimise să distrugă infrastructura energetică a Ucrainei.

Preşedintele Zelenski avertizează că ruşii pregătesc un atac cu urmări şi mai grave: distrugerea marelui baraj de pe Nipru de la Kahovka, construit sub regimul sovietic: Barajul acestei hidrocentrale reţine aproximativ 18 milioane de metri cubi de apă. Dacă teroriştii ruşi aruncă în aer acest baraj, vor fi rapid inundate peste 80 de localităţi, inclusiv Herson. 

Dronele armatei ruse continuă atacurile în Ucraina

Zelenski cere o misiune internaţională care să supravegheze barajul, deoarece ruşii au început deja să-i acuze pe ucraineni că vor să-l arunce în aer. În acest timp, dronele armatei ruse continuă atacurile împotriva obiectivelor energetice şi nu numai. La Krivoi Rog a fost grav avariată o centrală electrică, iar la Nikolaev şi Zaporojie, două şcoli au fost distruse. Statele Unite au confirmat oficial că dronele folosite sunt importate din Iran iar în Crimeea acţionează instructori din această ţară. 

Ned Price: Am stabilit că personal iranian, personal militar iranian s-a aflat pe teren, în Crimeea, şi a ajutat Rusia în aceste operaţiuni. Rusia a primit zeci de asemenea drone până acum şi va continua, probabil, să primească noi cantităţi. 

Uniunea Europeană a impus deja sancţiuni împotriva unei firme şi a unor generali din Iran, deşi Rusia continuă să dezmintă că ar folosi drone din această ţară. Dar un expert militar rus a confirmat, din greşeală, faptul, într-o discuţie cu moderatorii unui post de televiziune, fără să-şi dea seama că vorbele sale erau transmise în direct.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a tras la țintă într-un poligon din Reazan, în fața recruților care se pregătesc să fie trimiși în Ucraina