Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin, la cârma Rusiei încă șase ani!

Câteva ore îl mai despart de Vladimir Putin de confirmarea oficială a celui de-al patrulea mandat de preşedinte al Rusiei.

Vezi și

Câteva ore îl mai despart de Vladimir Putin de confirmarea oficială a celui de-al patrulea mandat de preşedinte al Rusiei. Chiar dacă numărul alegătorilor care au ieşit la vot este mai mic decât la precedentele alegeri, liderul de la Kremlin este convins că va rămâne următorii şase ani la conducerea ţării.

Îmbrăcat la patru ace, Vladimir Putin s-a numărat printre primii alegători din Moscova. Convins că va câştiga cel a de al patrulea mandat, liderul de la Kremlin nu s-a lăsat intimidat atunci când un reporter l-a întrebat dacă nu se simte stânjenit atunci când se votează singur.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "Sunt ferm convins că oferta mea pentru ţară este cea mai bună. Voi fi mulţumit de orice procentaj care îmi va permite să fiu preşedinte."

Emoţiile au lipsit cu desăvârşire în Rusia, în ziua alegerilor. Singurul motiv de îngrijoarare a fost prezenţa la vot. Marii absenţi de la urne au fost tinerii. Un procent nesemnificativ, totuşi, între milioanele de ruşi cu drept de vot.

Din dorinţa de a atrage cât mai mulţi alegători, susţinătorii lui Putin au dat frâu liber imaginaţiei. Oamenii au fost ademeniţi spre urne cu prăjituri, dar şi pe ritmuri muzicale. 

Printre susţinătorii lui Putin se numără şi Gerard Depardieu, pe care liderul de la Kremlin l-a făcut cetăţean de onoare. Actorul francez a votat la Ambasada Rusiei de la Paris. 

Pentru a demonta acuzaţiile de fraudă, autorităţile ruse au instalat camere de supraveghere în fiecare secţie de votare. Alegerile nu au fost, însă, lipsite de incidente.

Activiştii opoziţiei şi reprezentanţi de ONG-uri au sesizat peste o mie de nereguli la urnele de vot. Printre ei se numără şi principalul opozant al lui Putin, Alexei Navalny.

Alex Navalny, opozantul lui Vladimir Putin: "Observatorii acestor alegeri continuă să vorbească despre frauda electorală şi se plâng de acest lucru. Iar persoanele care nu spun nimic, cărora nu le pasă, sunt candidaţii noştri."

Premiera absolută a acestor alegeri a fost Crimea. Pentru prima oară de la anexarea din 2014, cetăţenii acestei peninsule au putut vota pentru alegerea preşedintelui Rusiei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, la cârma Rusiei încă șase ani!