Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin, prima întâlnire cu un lider NATO. După discuţia cu Erdogan, preşedintele Rusiei a dat vina pe ucraineni că războiul nu s-a încheiat

Vladimir Putin a fost pus într-o ipostază în care nu a mai fost văzut. Recep Erdogan l-a făcut să îl aştepte înaintea întâlnirii pe care o aveau la Teheran. A fost prima discuţie faţă în faţă a lui Vladimir Putin cu liderul unei ţări NATO, de când a început războiul în Ucraina.

de Redactia Observator

la 20.07.2022, 20:28

Vezi și

50 de secunde. Atât l-a aşteptat Vladimir Putin pe Recep Erdogan. Prea mult pentru liderul de la Kremlin. Obişnuit să fie el cel aşteptat, Putin s-a mutat de pe un picior pe altul, şi-a muşcat buzele, iar în momentul în care liderul de la Ankara a intrat în încăpere a ridicat mâinile în aer a exasperare.

Vladimir Putin dă vina pe oficialii de la Kiev pentru continuarea războiului

Nerăbdarea vine de la miza acestei întâlniri, cred analiştii. Recep Erdogan este primul lider NATO cu care se întâlneşte Putin după ce a invadat Ucraina. E ocazia perfectă să arate că are aliaţi chiar şi printre partenerii Occidentului. La rândul lui, Erdogan şi-a asumat rolul de mediator. În schimb, vrea ca Rusia să-i susţină ofensiva împotriva populaţiei kurde din Siria. Dacă Erdogan a obţinut ce îşi dorea, în ce priveşte exportul de cereale din Ucraina, s-au făcut doar promisiuni. "Rezultatul care va reieși din aceste discuţii va avea un impact pozitiv asupra întregii lumi", a declarat Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei.

Pentru că armata lui controlează o bună parte din litoralul ucrainean, Vladimir Putin pune condiţii pentru a permite exportul cerealelor. "Dacă doresc sincer să îmbunătățească situația de pe piețele globale de alimente, sper că același lucru se va întâmpla și cu transportul la export al cerealelor rusești", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Nici speranţe de pace nu sunt prea multe. Militarii săi au lansat noaptea trecută zeci de bombe peste estul şi sudul Ucrainei.

"Rusia pregătește terenul pentru a anexa teritoriul ucrainean pe care îl controlează. Guvernul rus analizează planuri detaliate pentru a anexa o serie de regiuni din Ucraina, inclusiv Kherson, Zaporijie, toată regiunea Donețk și regiunea Luhansk", a declarat John Kirby, reprezentantul Pentagonului. Vladimir Putin dă vina pe oficialii de la Kiev pentru continuarea războiului. Îi acuză că nu au respectat acordurile preliminare de pace pe care le-au semnat în martie delagaţii ruşi şi ucraineni la Istanbul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, prima întâlnire cu un lider NATO. După discuţia cu Erdogan, preşedintele Rusiei a dat vina pe ucraineni că războiul nu s-a încheiat