Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin, surprins alături de Serghei Șoigu la exercițiile militare comune cu China

Președintele rus, Vladimir Putin, a participat marți la jocurile de război la care participă trupe din China și alte națiuni, într-un spectacol de forță pe fondul tensiunilor cu Occidentul. Exercițiile militare care au început joi ar trebui să prezinte legăturile tot mai strânse între Beijing și Moscova și să demonstreze că rușii au suficiente trupe și echipamente pentru a efectua exerciții masive, chiar dacă forțele sale sunt angajate în războiul din Ucraina, notează AP.

de Adrian Popovici

la 06.09.2022, 19:27

Vezi și

Ministerul rus al Apărării a declarat că exercițiul Vostok 2022, care se desfășoară până miercuri pe șapte poligoane de tragere din Orientul îndepărtat al Rusiei și în Marea Japoniei, implică peste 50.000 de militari și peste 5.000, inclusiv 140 de aeronave și 60 de nave de război. La aceste jocuri de războii participă trupe din mai multe state ex-sovietice, precum și din China, India, Laos, Mongolia, Nicaragua și Siria.

O apropiere tot mai mare între Rusia și China

Beijingul a trimis peste 2.000 de soldați, împreună cu peste 300 de vehicule militare, 21 de avioane de luptă și trei nave de război pentru a lua parte la exerciții, potrivit presei de la Beijing. Ca parte a manevrelor, navele rusești și chineze din Marea Japoniei au practicat acțiuni comune pentru a proteja comunicațiile maritime și sprijinul pentru forțele terestre din zonele de coastă.

Exercițiul a marcat prima dată când China a trimis forțe din trei ramuri ale armatei sale pentru a lua parte la un singur exercițiu rusesc, semn al creșterii legăturilor strânse dintre Moscova și Beijing, care au devenit mai puternice de la începerea războiului din Ucraina. China a refuzat în mod intenționat să critice acțiunile Rusiei, dând vina pe SUA și NATO pentru provocarea Moscovei și a criticat sancțiunile occidentale.

Putin și președintele chinez, Xi Jinping, au anunțat o întărire a legăturilor pentru a susține un "parteneriat strategic" între foștii rivali comuniști, motivați de rivalitate cu SUA. Chiar dacă Moscova și Beijingul în trecut au exclus o alianță militară, Putin a spus că o astfel de perspectivă nu poate fi exclusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, surprins alături de Serghei Șoigu la exercițiile militare comune cu China