Antena Meniu Search
x

Video Vortexul polar a făcut primele victime în Europa. Vestul continentului, "măturat" de furtuni apocaliptice

Vestul Europei, în schimb, este măturat de furtuni apocaliptice. Un vortex polar a adus ninsori, ploi abundente şi vânt puternic şi a făcut primele victime în Italia şi Franţa. Zeci de localităţi au fost răvăşite complet de vântul ce a suflat şi cu 160 km/h.

de Redactia Observator

la 17.01.2023, 19:40

Vezi și

O schelă uriaşă din Napoli este pusă la pământ de vântul puternic, în timp ce maşinile şi oamenii continuă să circule pe drum. Îngroziţi, locatarii din clădirile alăturate sună dispetraţi la 112. "Mai bine vine cineva să blocheze strada, pentru că trec în continuare pietoni şi maşini", spune o femeie. În Roma, un om fără adăpost a murit din cauza frigului.

Cea mai gravă situaţie este însă în Franţa. Furtuna Gerard, cum a fost botezat vortexul polar în Hexagon, a făcut prăpăd în zeci de localităţi.  Sute de arbori uriaşi au fost puşi la pământ de vântul care a bătut cu forţa unui uragan. Copacii au căzut peste case, au blocat drumuri şi au rupt cablurile de electricitate. Peste 100.000 de familii au rămas în beznă. În apropiere de Bordeaux, un bărbat a murit după ce a intrat cu maşina într-un arbore căzut pe drum. În porturile din Normandia şi Bretania, yachturile au fost răsturnate de rafalele violente.  

Peste Canalul Mânecii, Marea Britanie se află sub avertizare de cod galben de ninsori şi gheaţă. Poleiul a făcut deja primele victime. Mai mulţi oameni au fost răniţi după ce autocarul în care se aflau a derapat şi s-a răsturnat. 78 de oameni, angajaţi la o centrală nucleară, se aflau în autocar. Peste 100 de incidente rutiere au fost raportate în doar câteva ore, iar autorităţile le-au cerut şoferilor să plece la drum doar pentru urgenţe. Muntenegru este măturat de furtuni puternice. Ministerul Afacerilor Externe avertizează turiştii români că ţara este sub cod roşu de precipitaţii până sâmbătă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Vortexul polar a făcut primele victime în Europa. Vestul continentului, "măturat" de furtuni apocaliptice