Antena Meniu Search
x

Video Vulcanul Semeru din Indonezia a erupt la un an de la tragedia în care a dus la moartea a peste 50 de persoane

Cel mai înalt vulcan din Indonezia, Semeru, a început să erupă duminică după-amiază. Sute de locuitori surprinşi de erupţie au reuşit să se adăpostească în şcoli, primării sau alte facilităţi, în timp ce autorităţile au ridicat la maximum nivelul de alertă. Peste două mii de persoane au fost evacuate din cauza erupţiilor, iar coloana de cenuşă a urcat până la 15 kilometri înălţime. 

de Redactia Observator

la 05.12.2022, 14:12

Vezi și

Vulcanul este situat pe una dintre cele mai populate insule, Java. Ultima erupție majoră a lui Semeru a avut loc în decembrie anul trecut, iar în urma acesteia, 51 de persoane şi-au pierdut viaţa. 

Agenţia Naţională de Căutare şi Salvare (Basarnas) a trimis echipe în zonele cele mai afectate din apropierea Muntelui Semeru pentru a evalua daunele, a declarat luni Tholib Vatelehan, un purtător de cuvânt al Basarnas.

"Ieri (duminică), nivelul precipitaţiilor a fost ridicat şi tot materialul din vârful muntelui a ajuns la bază. Însă, astăzi (luni), nu a plouat, aşa că este relativ sigur", a mai spus el.

Pentru moment, nu au fost raportate victime şi nici nu au fost înregistrate perturbări ale traficului aerian. Vulcanul Semeru, cu o altitudine de 3.676 de metri, a erupt duminică la ora locală 14:46 (07:46 GMT), aruncând un nor de cenuşă de aproximativ 1,5 metri înălţime. Locuitorii din apropierea vulcanului au fugit de erupţie pe motociclete, circa 2.500 de persoane fiind nevoite să-şi evacueze casele, au anunţat autorităţile. Erupţia vulcanului din 2021 a provocat moartea a peste 50 de persoane şi strămutarea altor câteva mii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Vulcanul Semeru din Indonezia a erupt la un an de la tragedia în care a dus la moartea a peste 50 de persoane