Antena Meniu Search
x

Video Wali s-a întors să lupte în Ucraina. Cum vede celebrul lunetist canadian amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin

Oliver Lavigne-Ortiz, zis Wali, celebrul lunetist canadian, s-a alăturat armatei ucrainene, ca răspuns la apelul făcut în 27 februarie de președintele Volodimir Zelenski, după ce Putin a declanșat războiul. La sfârșitul lunii aprilie, după aproape două luni pe front, tânărul s-a întors acasă, la familia sa. Acum, Wali a revenit în Ucraina și este din nou pe câmpul de luptă, dar de data aceasta într-o poziție de comandă. Război Rusia – Ucraina, ziua 218 LIVE TEXT

De Veronica Micu la 29.09.2022, 10:43
colaj cu trei fotografii care îl înfățișează pe lunetistul canadian Wali
Wali s-a întors să lupte în Ucraina. Cum evaluează celebrul lunetist canadian amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin - Facebook

Wali este considerat cel mai bun lunetist din lume. După prima sa desfășurare pe frontul ucrainean, luptătorul a părăsit războiul pentru o vreme, dar acum s-a întors în prima linie.

De la luptător la comandant

Doar că, misiunea lui s-a schimbat puțin.

Într-un interviu acordat marți ziarului german Bild, canadianul a declarat că este pe cale să fie numit comandant, urmând să preia un rol de conducere în cadrul unei brigăzi, relatează publicația Blick.

Pe acelaşi subiect

"De data aceasta, voi antrena și voi comanda o brigadă de lunetişti. Ultima dată când am fost în Ucraina a fost pentru a ajuta la apărarea țării. Acum sper să găsesc un rol în atac. Ucraina are destui soldați, dar au nevoie de lideri cu experiență de război", a mărturisit Oliver Lavigne-Ortiz.

Vreau să fac mai mulți Wali dintr-un Wali!

Canadianul ar urma să fie lider pentru 150 de lunetiști: "Sarcina principală a acestei unități militare ar fi să străpungă linia frontului – și, încorporată în această brigadă este o companie de lunetişti, în jur de 150 de oameni, pe care apoi o voi comanda! Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali!". 

O astfel de promovare de la luptător la comandant este extrem de rară pentru un luptător străin. "Ei au încredere în mine, sunt recunoscători că ajut – de data aceasta într-o poziție de comandă!". 

Cu toate acestea, canadianul avertizează împotriva subestimării forțelor armate ruse. Referitor la amenințările lui Putin cu un război nuclear, Wali a declarat: "Din păcate, trebuie să luăm asta foarte în serios. Aceasta ar putea fi ultima carte jucată de Putin". De asemenea, crede că rușilor le lipsește adesea voința de a lupta, iar mobilizarea parțială nu va avea o contribuție pozitivă la acest lucru.

Reamintim că Wali s-a alăturat armatei din Ucraina, ca răspuns la apelul făcut în 27 februarie de președintele ucrainean, în urma războiului declanșat de Vladimir Putin. 

Oliver Lavigne-Ortiz a luat parte la două misiuni în Afganistan, ca lunetist în cadrul Forțelor Armate Canadiene, între 2009 și 2011. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Wali s-a întors să lupte în Ucraina. Cum vede celebrul lunetist canadian amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin