Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Zeci de morți într-un atac israelian asupra unei școli ONU din Gaza. IDF susține că era folosită de Hamas, palestinienii spun că erau civili

Război Israel - Hamas. Un atac israelian asupra unei tabere de refugiați a ucis cel puțin 27 de persoane. Armata israeliană susține că era folosită de Hamas, în timp ce palestinieni afirmă că victimele sunt civili.

de Redactia Observator

la 06.06.2024 , 11:39

Zeci de morți într-un atac israelian asupra unei școli ONU din Gaza. IDF susține că era folosită de Hamas, palestinienii spun că erau civili
Zeci de morți într-un atac israelian asupra unei școli ONU din Gaza. IDF susține că era folosită de Hamas, palestinienii spun că erau civili - Profimedia

Cel puţin 45 de oameni au fost uciși joi dimineaţa într-un atac aerian israelian asupra unei școli conduse de ONU în tabăra de refugiați Nuseirat din centrul Fâşiei Gaza, potrivit autoritățiloe palestiniene, citate de CNN.

Atac israelian asupra unei tabere de refugiați din Gaza

Armata israeliană a recunoscut că a lansat un atac aerian împotriva unei şcoli a Agenţiei ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA), în care se afla, potrivit armatei, "o bază" a mişcării islamiste palestiniene Hamas, relatează AFP. "Avioane de luptă ale armatei (...) au efectuat o lovitură ţintită asupra unei baze Hamas aflată în interiorul unei şcoli UNRWA din regiunea Nousseirat", se arată într-un comunicat al armatei israeliene, care a raportat "mai mulţi terorişti ucişi".

Articolul continuă după reclamă

Biroul de presă al Hamas a anunţat iniţial 27 de morţi, dar un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza a spus la CNN că numărul morților a crescut la 45.

Pe acelaşi subiect

Ofensiva militară a Israelului în Gaza nu va fi oprită a declarat miercuri ministrul Apărării Yoav Gallant, în timp ce oficiali din SUA, Egipt şi Qatar s-au întâlnit din nou la Doha pentru a reînvia negocierile de armistițiu. Între timp, tensiunile cresc la granița dintre Israel și Liban. Hezbollah a revendicat un atac în nordul Israelului, soldat cu mai multe persoane rănite.

O "escaladare" în Liban ar pune în pericol securitatea Israelului

 SUA au avertizat miercuri împotriva unei "escaladări" în Liban, subliniind că aceasta ar pune în pericol securitatea Israelului, ca reacţie la o declaraţie a premierului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit căreia Israelul este "pregătit pentru o operaţiune foarte intensă" la frontiera sa de nord, potrivit AFP.

"Nu vrem o escaladare a conflictului care nu ar face să antreneze noi pierderi de vieţi omeneşti, atât la israelieni, cât şi la libanezi şi care ar afecta considerabil securitatea şi stabilitatea Israelului în regiune", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, întrebat despre declaraţiile lui Netanyahu făcute în cursul unei vizite în nordul Israelului.

Schimburile de focuri zilnice între armata israeliană şi Hezbollahul libanez s-au intensificat în ultimele zile, în plin război în Fâşia Gaza între Israel şi Hamasul palestinian, al cărui aliat este Hezbollah.

Purtătorul de cuvânt american a minimizat totuşi ideea că un război cu Libanul ar fi iminent, subliniind că "declaraţiile guvernului israelian arată că este pregătit să desfăşoare o operaţiune militară dacă va fi necesar", că nu înseamnă că a şi "luat decizia să desfăşoare o operaţiune militară".

"Suntem convinşi în continuare că Israelul preferă o soluţie diplomatică", a adăugat el, spunând că înţelege "situaţia nesustenabilă pentru Israel" la frontiera sa nordică.

"Există zeci de mii de cetăţeni israelieni care nu se pot întoarce acasă în nordul Israelului pentru că nu sunt în siguranţă din cauza bombardamentelor constante ale Hezbollah şi a atacurilor cu drone în regiune", a afirmat Miller.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Zeci de morți într-un atac israelian asupra unei școli ONU din Gaza. IDF susține că era folosită de Hamas, palestinienii spun că erau civili