Antena Meniu Search
x

Video Zeci de morți și răniți în Afganistan, după ce ploi torențiale au devastat nordul țării. În Brazilia, bilanțul deceselor în urma inundațiilor a ajuns la 126

Cel puţin 60 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte o sută au fost rănite după ce inundaţii puternice au devastat nordul Afganistanului. Ţara a fost lovită de ploi abundente în ultimele săptămâni şi pare că vremea rea va continua să facă prăpăd. 

de Redactia Observator

la 11.05.2024 , 12:35

Agenţia ONU a anunţat că peste 100 de persoane au murit în două districte diferite, în timp ce autorităţile din provincie au menţinut bilanţul de 62 de morţi pe care îl indicau încă din ziua precedentă. Meteorologii anunţă ca mai multe furtuni vor apărea şi în zilele următoare, iar bilanţul morţilor ar putea creşte semnificativ.

Două furtuni puternice erau prognozate pentru vineri noapte în regiune.

Inundațiile din Brazilia au lăsat zeci de mii de oameni fără adăpost, zeci de morți sau dispăruți

Vezi și

În Brazilia, 126 de oameni au murit în urma inundaţiilor puternice şi aproape 350.000 de localnici au fost nevoiţi să-şi părăsească gospodăriile. 

Ploile abundente care au început săptămâna trecută au provocat inundații majore, inundând orașe întregi și distrugând drumuri și poduri. Experții în climă au atribuit precipitațiile extreme din Rio Grande do Sul confluenței dintre un val de căldură cauzat de fenomenul El Niño din acest an, care încălzește apele Pacificului și aduce ploi în sudul Braziliei, un front rece mai slab cu ploi și vijelii venind dinspre Antarctica și o căldură neobișnuită în Atlantic, care crește, de asemenea, umiditatea.

Autorităţile îi roagă insistent pe refugiaţi să nu revină în zonele cu risc crescut. Pistele aeroportului internațional din capitala statului, Porto Alegre, sunt complet inundate și se estimează că nu va putea fi folosit cel puțin 30 de zile. Şi stadionul de fotbal Arena do Gremio a fost afectat de inundații. Reconstrucția statului va costa cel puțin 19 miliarde de reali, peste 3 miliarde de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?
Observator » Stiri externe » Zeci de morți și răniți în Afganistan, după ce ploi torențiale au devastat nordul țării. În Brazilia, bilanțul deceselor în urma inundațiilor a ajuns la 126