Antena Meniu Search
x

Zelenski le cere primarilor francezi să ajute Ucraina să supravieţuiască iernii. "Kremlinul vrea să transforme frigul în armă de distrugere în masă"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel primarilor francezi să furnizeze ajutor ţării sale, pentru a împiedica Rusia să utilizeze frigul acestei ierni "drept armă de distrugere în masă", relatează AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 22.11.2022, 22:26

Volodimir Zelenski
Preşedintele ucrainean a lansat un apel primarilor din Franţa să furnizeze ajutor ţării sale - Profimedia

"Kremlinul vrea să transforme frigul iernii în armă de distrugere în masă", a afirmat preşedintele ucrainean într-un mesaj video difuzat online, în cursul unui omagiu adus Ucrainei de Asociaţia primarilor din Franţa (AMF), cu ocazia congresului său la care a participat şi o delegaţie de aleşi ucraineni.

"Pentru a supravieţui acestei ierni şi a nu permite Rusiei să transforme frigul în instrument al terorii şi al supunerii avem nevoie de multe lucruri", a explicat Zelenski, menţionând în special "generatoare de diferite capacităţi, ajutoare pentru deminare şi material pentru pompieri, salvatori şi medici".

"Vă solicit să fiţi foarte concreţi în ajutor şi susţineţi împotriva terorismului oraşele şi comunităţile noastre", a adăugat el. 

Mai mulţi aleşi ucraineni au participat la congres

Preşedintele AMF, David Lisnard, care s-a deplasat în Ucraina în săptămânile ce au urmat după începutul ofensivei ruse, a invitat mai mulţi aleşi ucraineni la congresul asociaţiei sale pentru a-şi exprima "admiraţia, solidaritatea şi sprijinul".

Primarul Liovului, Andrei Sadovi, care face parte din delegaţia ucraineană prezentă la congres, îi adusese anterior un omagiu lui David Lisnard pentru că "a fost unul dintre primii politicieni străini care s-au deplasat fizic în Ucraina" şi astfel a "pecetluit o prietenie nemuritoare între cetăţenii francezi şi cei ucraineni".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Zelenski le cere primarilor francezi să ajute Ucraina să supravieţuiască iernii. "Kremlinul vrea să transforme frigul în armă de distrugere în masă"