Antena Meniu Search
x

Zelenski, mesaj emoționant la Cannes: "Dictatorul va pierde"

Festivalul de la Cannes a revenit la strălucirea care l-a consacrat de-a lungul timpului, iar în centrul atenției s-a aflat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care a vorbit despre războiul din țara sa în fața invitaților, notează Variety.

de Adrian Popovici

la 18.05.2022, 13:52

Volodimir Zelenski a vorbit în prima zi a Festivalului de la Cannes.
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei - Profimedia

"Continuăm să luptăm", le-a spus Volodimir Zelenski celor porezenți. "Nu avem de ales decât să continuăm să luptăm pentru libertatea noastră". Președintele ucrainean le-a vorbit invitaților prin transmisiune video, discursul său având loc la scurt timp după premiera filmului "Final Cut". Așa cum au subliniat criticii, pelicula, o comedie cu zombie, a intrat în contrast cu povestea războiului spusă de Zelenski.

Războiul din Ucraina se face simțit și la Festivalul de la Cannes, așa cum s-a întâmplat și în cazul în cazul altor evenimente din lumea Cannes filmului și a muzicii. Mai multe filme prezentate la festival, cum ar fi "Istoria naturală a distrugerii", cel mai recent documentar realizat de regizorul ucrainean Serghei Loznitsa, sunt influențate de acest conflict.

La Cannes va fi prezentat, de asemenea, ultimul film al regizorului lituanian Mantas Kvedaravičius, un documentar pe care l-a filmat în Mariupol, acolo unde a fost ucis la începutul lunii aprilie. Mai trebuie subliniat că organizatorii  au decis să interzică participarea rușilor care au legături cu regimul de la Kremlin de la festivitățile din acest an.

Zelenski, discurs emoţionant la Cannes 

Zelenski a vorbit despre tragedia prin care trec locuitorii țării sale și despre determinarea de care aceștia dau dovadă. În fața invitaților de la Cannes, președintele ucrainean și-a exprimat încrederea că Vladimir Putin și Rusia vor pierde acest război."Sunt sigur că dictatorul va pierde", a adăugat Zelenski.

Președintele ucrainean, care înainte de a se afla la conducerea țării a fost actor, a vorbit despre rolul artei cinematografice și modul în care filmele au atras atenția asupra abuzurilor făcute de dictatori. Zelenski a vorbit despre filmele lui Charlie Chaplin, mai exact despre "Dictatorul", lansat în SUA înainte de intrarea în cel de Al Doilea Război Mondial. "Lumea are nevoie de un nou Chaplin care să ne dovedească că cinematografia nu este tăcută", a adăugat Volodimir Zelenski. "Avem nevoie de cinema pentru a arăta că mereu finalul va fi de partea libertății".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Zelenski, mesaj emoționant la Cannes: "Dictatorul va pierde"