Antena Meniu Search
x

Zelenski: Rusia vrea să umilească poporul ucrainean, să-l pună în genunchi, să îi ia pâinea şi apa din mâini

Rusia şi Ucraina au participat astăzi la o nouă rundă de negocieri. Ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba şi omologul rus Serghei Lavrov s-au reunit în Antalia, pe coasta mediteraneană a Turciei, însă runda de discuţii nu a adus niciun progres. Părţile nu s-au pus de acord asupra încetării focului, iar Lavrov a repetat în nenumărate rânduri că Rusia nu a atacat Ucraina şi nici nu intenţionează să atace alte ţări. 

de Redactia Observator

la 10.03.2022, 18:15

Zelenski: Rusia vrea să umilească poporul ucrainean, să-l pună în genunchi, să îi ia pâinea şi apa din mâini
Volodimir Zelenski - Profimedia

În acelaşi timp, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba a spus, din nou, că țara lui "nu se va preda". Urmează încă o rundă de negocieri, a cincea. Până atunci, însă, preşedintele Ucrainei a semnat o lege care permite confiscarea forţată a tututor bunurilor ruseşti din ţară, fără compensaţie, ca răspuns la invazia rusă. "Astăzi, am vorbit în principal la inițiativa prietenilor noștri turci despre probleme umanitare și am explicat ce măsuri ia armata noastră pe teren pentru a ajuta la salvarea vieții civililor care sunt în mare măsură ostatici, sunt folosiţi ca scut uman de așa-numitele batalioane de voluntari și de forțele așa-numitei apărări teritoriale", a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

"Am agreat să continuăm eforturile, să căutăm soluţii pentru problemele umanitare de pe teritoriul ucrainean. Sunt gata să continui acest angajament, ca să punem capăt războiului din Ucraina, să oprim suferinţa civililor ucraineni şi să eliberăm teritoriile noastre ocupate de ruşi." a transmis ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba. 

Zelenski, propagandiştilor ruşi: Cetăţenii ruşi vă vor urî pentru minciunile voastre 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a rostit, joi, un discurs prin care îndeamnă partenerii Ucrainei din întreaga lume să ofere soluţii bazate pe realitate, nu pe opinii abstracte, potrivit BBC, citat de news.ro. Zelenski a transmis un mesaj propagandiştilor ruşi, în care a subliniat că cetăţenii ruşi îi vor urî pentru minciunile lor şi pentru consecinţele acestora. Şeful statului ucrainean reafirmă curajul şi eroismul poporului său: ”Nu am devenit sclavi şi nu o vom face niciodată, pentru că acesta este spiritul nostru şi acesta este destinul nostru”.

Pe acelaşi subiect

El spune că liderii se adună pentru a discuta despre război şi despre apartenenţa Ucrainei la NATO şi subliniază că ştie care dintre aceşti lideri sprijină Ucraina. Zelenski confirmă că trei persoane, inclusiv un copil, au fost ucise în atentatul de la spitalul pediatric din Mariupol şi spune că afirmaţia Rusiei că nu au existat pacienţi în spital este o minciună.

”Cetăţenii ruşi vă vor urî pentru că i-aţi minţit în mod constant timp de mulţi ani. Când vor simţi consecinţele minciunilor voastre, le vor simţi în portofelele lor, în oportunităţile lor în scădere, în viitorul furat al copiilor ruşi. Războiul nu este niciodată izolat. Întotdeauna dăunează victimei, dar şi agresorului. Doar agresorul înţelege asta mai târziu, dar întotdeauna înţelege şi suferă”, a spus el, adresându-se propagandiştilor ruşi.

Ruşii au creat o ”catastrofă umanitară”, a mai precizat liderul ucrainean, adăugând: ”Inima mea este frântă din cauza a ceea ce au făcut ocupanţii oraşelor noastre, statului nostru”. El spune că Rusia vrea să umilească poporul ucrainean şi ”să-l pună în genunchi, să îi ia pâinea şi apa din mâini”. ”Ne apărăm ţara pentru a 15-a zi. Ne-am ridicat. Armata ucraineană ripostează atacurilor în zonele cheie. Datorită militarilor noştri, gărzii naţionale, grănicerilor, poliţiştilor şi tuturor celor care s-au alăturat apărării. Nu am devenit sclavi şi nu o vom face niciodată, pentru că acesta este spiritul nostru şi acesta este destinul nostru”, a subliniat şeful statului.

Privind în perspectivă, el a afirmat că, după război, totul va fi reconstruit la cel mai înalt standard, iar guvernului deja are un plan în curs de desfăşurare. ”Nu va mai rămâne nicio urmă din invazia rusă”, a accentual Zelenski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Zelenski: Rusia vrea să umilească poporul ucrainean, să-l pună în genunchi, să îi ia pâinea şi apa din mâini