Antena Meniu Search
x

Zero cazuri de infecţii cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, în Australia, după aproape 5 luni de măsuri stricte

Australia a înregistrat zero infecţii cu coronavirus în ultimele 24 d ore, duminică, pentru prima dată după aproape cinci luni.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 01.11.2020, 16:14

Australia a înregistrat zero cazuri de coronavirus
Greg Hunt, ministrul Sănătății al Australiei - DPA Images / MICK TSIKAS via Hepta
  • Australia a înregistrat zero cazuri de noi infectări COVID, duminică
  • Statul Victoria a fost cel mai afectat de criza coronavirusului

Din data de nouă iunie, Australia a avut prima sa zi în care nu a mai avut vreun caz de transmitere comunitară.

Statul Victoria a fost cel mai afectat de pandemie de-a lungul timpului. Aici, s-au înregistrat mai mult de 90% din cele 907 decese cauzate de coronavirus în întreaga țară. Pentru a doua zi consecutiv au fost zero decese.

Statul Victoria a ridicat săptămâna trecută marea majoritate a restricţiilor, ce au ţinut 111 zile, fiind considerate unele dintre cele mai dure şi mai lungi din lume.

„Mulţumim tuturor lucrătorilor noştri uimitori din domeniul sănătăţii şi sănătăţii publice şi, mai presus de orice, poporului australian”, a spus ministrul Sănătății Greg Hunt, pe contul său de Twitter.

Cu toate că măsurile au fost dure, un sondaj arată că populaţia consideră că pandemia a fost gestionată cum trebuie de către stat. 

Australia a raportat puţin peste 27.500 de cazuri de când a început pandemia, după ce a închis rapid frontierele internaţionale şi a impus restricții de distanțare socială, dublate de testarea pe scară largă.

sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Zero cazuri de infecţii cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, în Australia, după aproape 5 luni de măsuri stricte